luni, 29 aprilie 2013

The Last Stand {2013}

Bai, il mai stiti pe Schwarzenegger? E batran acum, extraordinar de batran. Au trecut 10 ani de la ultimul sau film in care juca un personaj specific Arnold...in Terminator 3. 10 ani in care a fost guvernator al Californiei (bine, aproape 10 ani...din 2003 pana in 2011) si bineinteles, cum a terminat, cum s-a intors la vechea lui meserie.

joi, 25 aprilie 2013

Night and the City {1950}


Staim eu ca e ceva cu Jules Dassin. Stiam inca de cand am vazut Rififi...si mai tarziu Brute Force. Jules Dassin e unul din regizorii care a pavat drumul filmelor cu mafioti si le-a facut recognoscibile si memorabile. Le-a facut in purul stil film-noir iar exemplul de acum e unul din cele mai puternice pentru mine.

miercuri, 24 aprilie 2013

One, Two, Three {1961}

Iata-ti definita unui film comercial de succes din America anilor '60. Lumea crede ca nu exista asa ceva, ca numai azi se fac asemenea filme...ca era inadmisibil in trecut sa fie facute filme de genul asta in Hollywood....please!

marți, 23 aprilie 2013

Sphere {1998}

Daca e sa ma iau dupa nota de pe imdb, filmul e cam under-rated, dupa parerea mea. E chiar un science- fiction bine facut si destul de darnic in detalii legate de partea S.F. astfel incat ajung unele din ele, la un moment dat, sa fie plauzibile.

vineri, 19 aprilie 2013

Jack Reacher {2012}

Prevad in viitorul lui Tom Cruise cateva sequaluri cu acest tip de personaj...poate data viitoare facut mai inteligent. E genul de personaj recurent, e pe placul publicului general ca e plin de actiune si extrem de american dar daca se chinuiau mai mult il faceau si mai inteligent...

joi, 18 aprilie 2013

Thieves' Highway {1949}

M-a cam dezamagit, din pacate, acest film al lui Jules Dassin. Ce a fost de vina a fost subiectul...sau mai degraba cadrul in care este pus...transportul de mere. Eu stiu ca de acolo se incep jocurile murdare, de la cele mai simple si generale chestii, dar totusi, mere?

marți, 16 aprilie 2013

Jungfrukällan {1960}

The Virgin Spring
Un film absolut superb, pe care l-am amanat de prea mult timp. Inca mai am de vazut din filmele lui Ingmar Bergman...si inca mai am de vazut multe. E unul din regizorii care spune mai multe decat pare prin cadrele sale, prin simbolistica lui, prin subiectul aparent banal ce se desfasoara natural, cursiv si lin.

Margin Call {2011}

Imediat dupa ce a inceput criza in toamna lui 2008, au inceput sa si apara documentarele care explicau ce s-a intamplat...de unde a inceput totul si de ce. Aparent s-a mai intamplat si in trecutul apropiat dar nu la o asemenea anvergura.

luni, 15 aprilie 2013

A tanú {1969}

The Witness
As pune cu siguranta filmul asta pe lista filmelor ce trebuie vazute de pusti nascuti dupa revolutia din '89 pentru a intelege ce a insemnat comunismul. E o caricatura atat realista cat si extraordinar de comica in prostia ei. Pentru un moment ma gandeam ca fac ungurii o satira in legatura cu sistemul nostru condus de Ceașcă.

Kill Bill: Vol. 1 {2003}

Poate cateodata sunt fanatic fata de Tarantino...sau cel putin asa traduce lumea entuziasmul cu care vorbesc despre el si filmele lui, desi in capul meu sunt opinii pur obiective. Nu mi-e ruda, nu castig nimic daca il laud si cu siguranta nu o sa se intample sa dau noroc cu el si sa ii spun ca il respect pentru tupeu (dar hei, niciodata sa nu zic "niciodata").

luni, 8 aprilie 2013

Yi yi {2000}

Yi yi: A One and a Two...
Life, man...you know...? Life...uhhh. Life! Are 3 ore filmul asta, oameni buni. E mult in acest caz special pentru ca se simt...si inca se simt prea bine. L-am vazut pe parcursul a vreo 3 vizionari...ultima, cea de o ora jumatate tocmai s-a termina...si sunt prea multe de spus.

duminică, 7 aprilie 2013

Sinister {2012}

Sinister nu e genul obisnuit de film horror cu monstri sau creaturi mistice. Am avut noroc ca am avut parte de o familie in care tatal era un cunoscut scriitor de romane detective, facute dupa cazuri reale...cazuri pe care intr-un fel el le-a rezolvat cu cercetarile facute pentru roman.

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Gangster Squad {2013}

O mediocritate, fara dubiu, dar depinde foarte mult cum il iei din start la digerat. Daca il iei in serios de la un capat la altul, filmul e o porcarie. Daca nu il iei in serios si il vezi ca pe un film caricatural, cu personaje exagerate nu numai la personalitate cat si fizic...

vineri, 5 aprilie 2013

Conan O'Brien Can't Stop {2011}

Nu e un documentar extroardinar insa e despre un om care poate sa fie. Stiam de povestea dintre el si Leno de cand s-a intamplat prin 2009, nu mai stiu exact, si intr-un fel simteam ca O'Brien a fost nedreptatit. Stiam ca Leno a avut un moment in care s-a retras si apoi a fost readus. Imi placea Leno, nu pot sa zic nu dar trebuie un aer nou pentru emisiunile de noaptea tarziu din S.U.A. Hell, sunt asa de populare incat se difuzeaza si pe la noi...cele cu Leno sigur si-au facut simtita prezenta pe la Antena 3.