sâmbătă, 27 iulie 2013

Mud {2012}

Unul din filmele mai rasarite care ies din Hollywood si e chiar placut sa dai de unul ca acesta...si e cu atat mai placut cand vezi ca povestea a fost gandita si caracterizarea personajelor a fost facuta pe deplin, cu detalii semnificative.

vineri, 26 iulie 2013

Oblivion {2013}

Uitati, asta e un exemplu clar de forma fara fond...vara e cam plina de astfel de fenomene, care mai de care. Pana si Man of Steel a fost asa ceva, desi nu trebuia sa fie. Vara asta nu avem parte de un The Dark Knight sau de vreun Inception...blockbustere care au ceva deosebit in poveste si care sunt facute mult mai bine. Interesul exista, dar nu exista talentul necesar pentru asa ceva...

miercuri, 17 iulie 2013

Wo hu cang long (2000)

Crouching Tiger, Hidden Dragon
Mai este cineva care nu stie filmul asta? Care nu a auzit de el? A fost la TV mai mult decat pot sa-mi aduc eu aminte. Si chiar ma bucura chestia asta pentru ca la cate tampenii sunt date la cutia aia, acum plata, ma mira cand aud ca ceva bun e dat la tembelizor.

It's Kind of a Funny Story {2010}

In ultima vreme mi se intampla ceva...iar. Da, nu e ceva nou chestia asta. Sunt in pana de vizionat filme...bine, ce-i drept, am si alte treburi de facut decat nici timp sa caut filme nu am...ca sa nu mai zic de vizionat. Cand vreau sa vizionez ceva raman in pana de idei, nu sunt filme noi ce merita vazute, din cele vechi au cam ajuns sa fie pompoase si pline de ele, fara valoare pentru mine sau pentru cinema...asa ca ma incredintez intru totul in alte site-uri sau gusturi. Mai nou am descoperit site-ul asta...la mine, dupa vreo 20 de clickuri ca sa treaca la filmul urmator, ajung si la un film pe care il pot viziona...dar nu merita intotdeauna.

luni, 15 iulie 2013

Trance {2013}


A fost misto, nu pot sa zic nu. E totusi un film facut de Danny Boyle, nu e unul din operele sale rasarite dar a avut o poveste suficient de interesanta incat sa te tina interesat si la felul cum o filmeaza omul asta, e cu atat mai interesanta. Au fost faze care nu aveau sens, asta mai spre final cand ajunsese sa ma enerveze putin.

duminică, 14 iulie 2013

Despicable Me 2 {2013}

Pe asta l-am vazut la cinema. Pe primul nu. Am fost pentru ca e un film la care mergi cu prietena...la primul nu aveam prietena. Dar acum serios...e un film foarte amuzant, au fost tone de faze la care am ras in hohote dar ma gandesc ca aceastea au fost influentate substantial de efectul de turma...la mine prinde prea repede si evident efectul asta de turma.

marți, 9 iulie 2013

Side by Side {2012}


Camera de mai sus e cea care a filmat Avatarul. E compusa, de fapt, din doua camere, una pusa pe orizontala, normal...iar celalalta e pusa pe verticala si foloseste o oglinda pentru ca imaginea sa iasa intocmai ca fratele lui geaman. De ce sunt puse asa? Nu incap una langa alta.

luni, 8 iulie 2013

Liz & Dick (2012)

Nu prea se merita sa vorbesc despre filmul asta insa am sa fiu scurt. Vrea Lindsay Lohan sa se intoarca pe marele ecrane. Ca sa faca asta trebuie sa inceapa de jos, din nou...Nota de pe imdb e putin prea exagerata, zic eu, obiectiv filmul asta e de un 5. Te lasa nepasator, iar pe mine m-a interesat doar pentru ca vorbeste despre doi actori mari...neinteresandu-ma cine ii joaca si cum. Lindsay a semanat izbitor cu Elizabeth, pana si "chubby"-ul din chipul ei e reprodus de Lohan.
Ce sa mai zic...Lohan a jucat-o bine pe adolescenta vesnica Elizabeth Taylor, un rol care ii vine bine si pe care l-a jucat binisor. La final insa realizezi ca ai pierdut o ora jumate si nu ai vazut cine stie ce chestie. Un film facut pentru TV, un film facut slab, despre doi actori care nu meritau o productie ca asta.
5/10

sâmbătă, 6 iulie 2013

Evil Dead {2013}

Nu prea vad ce rost a avut acest remake. S-au schimbat putin datele filmului dar a ramas in substanta la fel ca originalul Evil Dead. Singurul rost pe care il vad e ca remake-uri se fac la greu de prin 2000 incoace la toate horrorurile mari de acum 30-40 de ani...asa ca Sam Raimi, pentru ca da, el se afla printre producatorii acestui film (producator, nu producator executiv) s-a gandit ca e timpul sa faca remake la propriul sau film...

luni, 1 iulie 2013

42 {2013}

S-au mai scos filme cu tema sportiva la fel de inspirational ca acesta...sunt sigur ca au fost: Rocky, Rudy, Warrior, Cinderella Man, Field of DreamsThe Natural, vazut acum cateva zile, si alte cateva...dar nu foarte multe pentru ca nu toate au magia necesara. Hell, nici ultimul din lista nu m-a dat pe spate dar a avut momentele lui. Filmul de acum are momente cat are minute.

Olympus Has Fallen {2013}

Mai intai trebuie sa spun ceva despre regizor. Omul asta, Antoine Fuqua, numai mediocritati scoate. In afara de Training Day, care a fost bun doar din cauza lui Denzel Washington si nu a povestii sau ceva de genul asta, "regizorasul" asta a scos numai mediocritati care merg intr-o dupa-amiaza ploioasa atunci cand creierul tau nu prea functioneaza pentru ca ar fi tras un pui de somn, totusi e capabil sa vizioneze un asemenea film.