vineri, 31 ianuarie 2014

Ender's Game {2013}

Asa, filmul incepe penibil tare...si repede. Penibil nu neparat in cel mai grav sens dar s-au folosit de niste scheme emotionale care bateau la ochi prea mult. Bateau la ochi pentru ca le-am vazut de nenumarate ori si au ajuns clisee. Sergentul care tipa la recruti...responsabilitatea enorma care sta doar pe un singur personaj, nu pe o echipa, cum e normal...dramele ieftine prin care trece el ca sa ne arate ca e mai complex decat credem...filmul s-a grabit asa de mult incat nici nu am inteles de ce e suparat Ender pe fratele sau Peter, probabil mai trebuie o vizionare.

The Counselor {2013}

Nu prea te-ai astepta sa vezi un film prost cu actori de calibrul asta, cu regizor de calibru asta si cu un scenarist ca asta. Eu dau vina pe scenarist si pe regizor, in mare parte. Scenarsitul, chiar daca e Cormac McCarthy, nu inseamna ca si stie cum se construieste un scenariu. E plin de rahaturi, e scris prea ca o carte, cu multe discutii inutile si proaste...e aglomerat si enervant pana la urma.

marți, 28 ianuarie 2014

5 Broken Cameras {2011}

Decat sa va pun o poza cu ceva socant sau incredibil din film, mai bine va arat cum arata din spatiu intreaga actiune ca asta m-a interesat pe mine de-a lungul documentarului...unde, exact, se intampla actiunea.

duminică, 26 ianuarie 2014

Mandariinid {2013}

O bijuterie mica care sta ascunsa sub maldare de rahat produs si bagat cu forta in gatul oamenilor de catre Hollywood. Acum da, mai sunt si sclipiri prin rahat, nu zic, dar parca unele sunt bagate mai adanc cu forta. Filmul asta nu a fost nominalizat anul asta la Oscar dar o sa fie la anul...cu siguranta.

luni, 20 ianuarie 2014

The Hunger Games: Catching Fire {2013}

Nota ce urmeaza sa o dau e numai si numai pentru partea din film care s-a petrecut in jungla. Atat. In rest filmul nu a existat pentru mine si avea aceeasi atmosfera din primul film...o atmosfera care ma facea teribil de impasibil.

vineri, 17 ianuarie 2014

The Act of Killing {2012}

La inceput mai ca nu imi venea sa cred ce vad. Oameni, o mana de oameni care recunosteau senin si fara resentimente ce au facut ei acum vreo 45 de ani. In Indonesia se intampla ceva ciudat tare acum 45 de ani. Se instala comunismul iar cei din opozitie, evident, nu doreau asta. Doreau ca tara lor sa fie democrata...o democratie vai de capu ei.

The Wolf of Wall Street {2013}

Martin Scorsese ne-a adus un film foarte interesant. Un film care ne povesteste despre viata unui adevarat bullshit artist. Omul asta putea sa-ti vanda propriul tau pix...asta pentru ca profita de naivitatea ta. Putea sa vanda gheata eschimosilor...pentru ca profita de naivitatea lor. Asa facea cu toti iar schema lui a fost fool-proof si din cauza asta a castigat milioane si din cauza asta a fost inchis pentru 22 de luni (dintr-o sentinta de 4 ani)...atat el cat si prietenii lui din film.

miercuri, 15 ianuarie 2014

L'annee derniere a Marienbad {1961}

Last Year at Marienbad
Vad si inteleg complet cum poate sa nu fie pe placul cuiva un asemenea film...insa cand te gandesti pe cati a influentat filmul asta, te gandesti de doua ori cand il vizionezi. L-a influentat pe Kubrick cu al sau The Shining. Bine, l-a influentat vizual si poate putin la sentimentul de angoasa ce ti-l ofera filmul si sentiment ce il traiesc si personajele...dar cam atat am vazut.

All Is Lost {2013}

Asta e fata unui om care tocmai si-a pierdut cea mai de pret comoara in acel moment, si-a pierdut febletea si si-a mai pierdut o parte din speranta. Robert Redford a jucat bine in filmul asta, aratand ca inca mai poate. Pe de alta parte, nu stiu ce persoana (in afara de persoana fictiva de aici) s-ar comporta ca el...adica sa nu scoti nici un cuvant decat atunci cand esti frustrat...

La grande bellezza {2013}

The Great Beauty
Imi aduce putin aminte de Otto e Mezzo sau La dolce vita. Nu numai ca a luat elemente din cele doua filme dar daca tot faci un film italian despre viata, trebuie obligat-fortat sa faci referire la cele doua mari capodopere ale lui Federico Fellini. Mi se pare de bun gust si de bun simt sa faci asta.

marți, 14 ianuarie 2014

Her {2013}

Nu am mai avut senzatia asta uitandu-ma la un film de la Eternal Sunshine of the Spotless Mind, filmul meu favorit. Problema e ca nu a ajuns la nivelul lui. Insa e la fel de plin de suflet si romantism...foarte mult romantism, chiar daca vorbim de un sistem de operare.

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 {2013}

Il mai tineti minte pe primul, nu? Ei, al doilea e exact la fel, insa cu un villain de data asta, imagine izbitoare cu Steve Jobs. Puteai sa te astepti la asta de la Sony, nu? Pixar nu o sa faca decat sa-l laude cat o sa fie istoria lor de lunga. Ii inteleg si trecem mai departe.

joi, 9 ianuarie 2014

Dallas Buyers Club {2013}

Matthew McConaughey chiar vrea un Oscar, saracutul de el. Ia sa vedem ce trecut are. Filme romantice cu care si-a format McConaughey renumele ala...actorul care sta fara camasa cel mai mult din toti actorii din istorie. Nu prea poti sa-l iei in serios, nu? Nu a avut roluri prea bune...nu intotdeauna...dar in ultima chiar vrea ceva.

marți, 7 ianuarie 2014

The Spectacular Now {2013}

Relevant si plin de suflet. Rar se mai fac filme cu adolescenti care nu sunt povesti superficiale despre cum se cupleaza baietasii cu orice pitipoanca si cum beau ei interminabil pe la petreceri...

Captain Phillips {2013}

Din pacate nu m-a impresionat cat ma asteptam sa ma impresioneze. Insa tot apreciez filmul ca fiind, aparent, o reproducere fidela si dramatizata a evenimentelor reale din 2009.

About Time {2013}

Un film care respecta retata ce functioneaza de ani intregi...si tocmai de la un regizor care a mai folosit-o in trecut cu filmul arhi-cunoscut si arhi-iubit din cauza ca are de toate in sensul de voie buna, comedie, drama si romantism...Love, Actually.

luni, 6 ianuarie 2014

Enough Said {2013}

Enough Said este o comedie romantic surprinzator de placuta. Adica a avut suflet...mult suflet. Mai mult suflet decat 12 Years a Slave. Da, suna destul de brusc, destul de devreme...dar asa e.

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

American Hustle {2013}

Da, un film cu si despre mafioti cum am mai vazut si in trecut, cu smecherii si inselaciuni la nivel inalt, totul facut de o echipa ciudata...formata de un smecher de nivel mic si un agent al FBI-ului care doreste sa se afirme...care inca traieste cu mama lui.

Carrie {2013}

Asa cum filmul din 1976 m-a lasat rece, acesta m-a enervat peste masura. Probabil si ala din '76 m-a enervat dar nu am bagat de seama la fel de mult ca la acesta. M-a enervat pentru ca nu am sa inteleg de ce trebuie introdus in filmul asta si nu numai un comportament de asta care nu are sens si nimeni nu da semn de vreun rationament sau logica de bun simt.

vineri, 3 ianuarie 2014

12 Years a Slave {2013}

Am terminat 2013 cu un film bun si incep 2014 cu un film bun. Bine ati venit in 2014, ne asteapta un an bun din punct de vedere cinematografic! Cel putin asa ni se promite. Vedem.