luni, 5 martie 2012

The Grey {2012}

S-o luam cu inceputul, incetul cu incetul...

Il avem pe Liam Neeson al carui stil si prezenta nu au loc in aceasta locatie plina de fosti puscariasi, criminali si oameni in general hiper-violenti. Pare prea cizelat omu asta indiferent ce personaj joaca...dar oricum, mai tarziu personajul sau isi face loc tiptil printre ceilalti si se integreaza, desi ramane "seful" si aerul de superioritate il urmareste pana la capat. Nu stiu de ce e numit filmul asta "The Grey", adica "surul"...am vazut ca e dupa o nuvela "Ghost Walker" asa ca legatura cu "The Grey" e inexistenta. Si daca se cheama asa pentru ca e grizonat (ceea ce nu prea e) sau ca se imbraca in gri...atunci slab.
E exagerat filmul oricum. Adica chiar sa supravietuiasca atatia oameni in urma unei prabusiri a unui avion...daca au de a face cu namile de lupi la asemenea marimi, imi pare rau. Astia nu o sa stea sa se uite la tine si apoi sa te atace ci fac asta din prima. Si la cati erau cand i-au prezentat prima data apai scuzati-ma...dar nu aveau nicio sansa supravietuitorii...chiar si de il aveau pe Neeson langa ei. Aventura lor ii imputineaza in mod credibil dar totusi suficient cat sa lungeasca neobisnuit de mult povestea...ma gandesc totusi ca si nuvela tot se lungeste cam la fel de mult. De obicei nuvelele sunt reprezentate fidel prin durata intr-un film...cu tot cu detalii. Depinde pana la urma cat de lunga e.
Acum vad ca e primul film pe care il vad de anu asta...adica din 2012. Ce chestie. Mna, am avut ani in care vedeam in ianuarie un film din anul respectiv...acum ne-am miscat mai greu dar nu e cu un film direct pe dvd. A fost un film ok, care iti lasa o impresie prin violenta si gore-ul ocazional (nestrident), prin lupta omului cu natura si cu elementele ei, prin transformarea omului in animalul din varful ierarhiei lantului trofic. Finalul e deschis si putin conteaza cum se termina...
7.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu