miercuri, 8 aprilie 2009

On the Town {1949}

Daca iti plac muzicalurile in care toata lumea stie sa cante si sa danseze desi dupa fata nu ai zice ca au vreo tangenta cu dansul si/sau cantatul cum ar fi taximetrista sau antropoloaga, ca sa nu mai zic de marinari nimic atunci filmul asta e pentru tine...de nu si mai bine.

Filmul e un imn adresat orasului New York, nume amintit din 10 in 10 minute...si are si o melodie pe care o auzim de vreo 3 ori. Deci bun...de ce sa-l vedem acum...hmm, pai ar fi superstaruile Hollywoodului Gene Kelly si Frank Sinatra care danseaza si canta ca nebunii la fel ca ceilalti 4 actori in roluri principale Betty Garrett, Ann Miller, Vera-Ellen si al treilea marinar Jules Munshin.

Patesc astia o adevarata aventura si se plimba peste tot in oras, mai mult decat ar reusi un turist adevarat, trec de la un loc la altul cu viteza gandului si ai crede ca au stat mai mult de o zi (24 ore) cat era permisia marinarilor. Melodiile sunt oarecum distractive si amuzante, galagioase dar cred ca au mai mare efect asupra fanilor adevarati de muzical. Eu l-am vizionat ca mi-a fost recomandat dar nu cred ca as putea s-o fac si eu cu precizarea expres ca e un film destinat clar fanilor genului.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu