duminică, 5 aprilie 2009

Ong-bak {2003}

Dupa o absenta de vreo 3 zile de la computer (care a fost bine venita), implicit de la filme, m-am intors si ma astepta filmul asta tailandez la o vizionare. Mi-a atras atentia trailerul de la Ong-bak 2, plin cu cascadorii care mai de care mai misto, scene de batai bestiale si am zis ca trebuie sa-l vad indiferent cat de proasta e povestea. Zis si facut...dar trebuie s-o iau intro ordine, vazui ca mai este si un Ong-bak 1 asa ca am inceput cu ala.

Asa cum eram pornit din start, nu ma asteptam la o poveste alaborata sau foarte inteligenta. Eroul taran, Ting, invatat de mic arta dureroasa (pentru altii) a Muay Boranului, un stil de box tailandez, evident. Cuprinde lovituri scurte, precise, puternice ce implica multe coate si genunchiuri trase de cele mai multe ori in piept sau in cap...e extraordinar de spectaculor. E atat de spectaculos incat trebuia sa-ti arate de doua-trei ori din mai multe puncte de vedere. De exemplu tipul de mai sus, care se afla la podea knockoutuit a primit doar un genunchi in piept si a cazut si e un tip masiv...toata lumea din public a ramas inmarmurita, ca si mine. Pe langa bataile care se intind pe toata durata filmului avem si tot felu de cascadorii complexe implicand motorete cu trei roti sau doar oameni. Trebuie mentionat ca actorul din rol principal, Tony Jaa, s-a antrenat timp de patru ani in stilul asta de bataie si si-a facut singur singurel cascadoriile.

Povestea se poate rezuma in doar cateva cuvinte...intr-un sat linistit s-a furat capul unei statui budiste asa ca cineva trebuie sa o inapoieze satului prin orice mijloc posibil pentru a aduce inapoi bunastarea si in special ploaia ce nu vine decat daca lumea se roaga si roaga la o statuie. Nu mai mentionez ca se termina fericit din punctul asta de vedere ca e inutil...asa se intampla in orice film de genu asta. Seamana cu un film de pe protv dar e putin mai mult decat unul de genu ala, e pur si simplu mai bun.

Nu s-au folosit fire, nu s-a folosit computerul in scenele de bataie...totul e cat se poate de real si de misto facut. Merita vazut pentru asta daca esti fan sau ai chef sa vezi un film cu batai mortale.

6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu