joi, 2 octombrie 2014

22 Jump Street {2014}

Mai, chestia sta cu sequalul si cu auto-ironia legata de faptul ca filmul e un sequal a fost chiar interesant...si noua, oarecum. A fost ciudat si amuzant sa-i auzi de faptul ca radeau de chestiile evidente pe care le stiam din sequalurile de la celelalte serii...

Haha, ce convenabil a fost ca au gasit o biserica peste strada de cea veche, deci 22 jump street...ha ha ce amuzant ca avem aceeasi misiune tot legata de droguri...ha ha ce amuzant, nu mai suntem in liceu dar in facultate o sa fie la fel...si bineinteles, de fiecare data cand ziceau ca o sa fie la fel ca in cealalta "misiune" vorbeau de celelalt film. Si cand ziceau ca ceva o sa fie la fel, era intotdeauna altfel...astfel aveai twisturi in poveste la tot pasul. Aa, in primul grasul era popular si placut? Acum e iar ala cu muschi popular si placut, exact cum ar fi fost in realitate...dar intelegeti, asa trebuia sa fie si in liceu dar nu au ales asta pentru ca au vrut sa fie altfel...da, daca suna alambicat asta e pentru ca este.
Haha, ne spargem tot bugetul "misiunii" pe primele "chase-sceneuri" si nu o sa mai avem bani pentru un alt chase scene...v-ati prins? Pentru ca e vorba de bugetul filmului...hahaaaa. Nu am ras dar mi se parea interesant de fiecare data cand auzeam ceva legat de prima misiune sau bugetul misiune...
De fapt, cred ca am ras mai mult la Neighbors decat la asta dar acesta, 22 Jump Street a fost scris mai inteligent si a avut mai multe glume gandite...a fost, surprinzator, mai inteligent decat primul...desi si-a pastrat imaturitatea.
Si apoi si-au batut si mai mult de treaba cu sequalurile cu genericul de final unde au ajuns pe numarul 30 si nu stiu cat, l-au mai schimbat pe Jonah Hill cu Seth Rogen si a fost si partea aia amuzanta. Cu siguranta nu am mai vazut un film de genul asta, care se auto-parodieaza in timp ce filmul merge intr-o directie ce nu te face sa te gandesti la parodie...practic, comentariile lor legate de sequaluri sunt gandurile publicului devenite realitate. Si e ca si cum producatorii au constracarat criticile prin comentarii ce ajung sa jigneasca criticii care aveau de gand sa sublinieze evidentul...da, amuzanta treaba.
E un film care cu siguranta merita vazut si nu numai pentru ce am povestit eu mai sus, chestii legate strict de cei care apreciaza o buna auto-ironie ici si colo...ci trebuie vazut si pentru actiune dar mai ales pentru parteneriatul celor doi actori. Doi actori care se potrivesc excelent.
7.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu