luni, 25 iulie 2011

Super {2010}

Kick-Ass a aparut in acelasi an dar Super a aparut oricum dupa. Dezbat amandoua aceeasi idee si aceeasi gandire. Ce ar fi daca ne luam noi puterea de decizie in mainile noastre si facem asa cum vrem cand vine vorba de rau si bine?
Super nu e ceva extraordinar si nu e mai bun decat Kick-Ass si desi amandoua mi se par la fel de "serioase", cel de acum are mai mult sange si putin mai multa nebunie. In plus, cred ca l-ai lua mai in serios pe asta pentru ca e totusi povestea unui tip de 30 si ceva de ani, nu povestea unui pusti de liceu care s-a gandit sa se imbrace intr-o zi si sa nu fie o amenintare din nici un punct de vedere. Nicidecum cum e Crimson Bold, din Super...un tip care umbla cu cheia franceza prin oras si distruge capetele dealarilor de droguri, celor ce molesteaza copii sau in general incalca legile bunului simt si a moralei. Exagereaza pentru ca e un film si vrea sa sublinieze o chestie morala filmului...
In fond e vorba despre a nu sta ca besnitele sa ne uitam atunci cand cineva face ceva gresit, indiferent despre ce e vorba. Ne indeamna sa avem curaj si sa actionam, e vorba despre morala si bun-simt si bine, in general. E gratuit prin violenta aratata, e socant si poate fara sa fie necesar...dar merge vazut o data, rapid. Macar pentru Rainn Wilson, care nu e comic deloc aici...dar macar pentru el sa vedeti filmul asta, ca e un comic misto in rest.
6.7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu