marți, 12 noiembrie 2013

Odishon {1999}

Audition
E de prost gust sa spun ca un asemenea nu trebuie vizionat de cei singuri care vor sa intalneasca o fata? Sau de cei care sunt pe la primele intalniri? Fucked up stuff...asa cum e stilul lui Takashi Miike, atunci cand vine vorba de horror hard-core, cum a fost si Koroshiya 1. 13 Assassins, un alt film al regizorului pe care l-am vazut, a fost un film si mult mai cuminte la capitolul nervi sau tensiune si este foarte bine facut, din cam orice punct de vedere.

Audition e un thriller horror ca la carte. Povestea ne introduce foarte bine in atmosfera si ne pregateste pentru ce vine...nu si psihic...desi indicii sunt garla. Poate nu ma asteptam la nivelul asta de imagini. Poate nu ma asteptam la nivelul asta de maleficitate. Chiar si asa, filmul nu se bazeaza doar pe ultima scena, unde se petrece tot macelul ci si pe caracterizarea si descoperirea caracterizarii personajului feminin din poveste. Ea, impreuna cu personajul principal masculin care reprezinta combinatia de intentii bune cu circumstante unde se poate profita usor alcatuiesc un joc din ce in ce mai terifiant pe masura ce inainteaza povestea.
El e singur de vreo 5 ani de zile, de cand a murit sotia lui. Ea a patit ceva acum 6 ani, desi nu as mai accepta aceasta versiune a ei, acum dupa ce am vazut filmul. Ea, dupa cum descoperim, are un trecut mult mai negru decat am inteles initial. Un trecut unde barbatii au profitat ca e mica si neajutorata si pentru ca familia ei nu mai era. Dar nu trebuie sa-mi fie mila de ea...s-a transformat in ce s-a transformat si finalul ramane sa-l vedeti voi, daca va tine stomacul.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu