sâmbătă, 21 iunie 2014

The Monuments Men {2014}

Si am vazut si bucata asta de rateu cu potential. Mna, sunt mai multe elemente care au facut filmul asta unul nereusit si puteau sa scoata ceva cu adevarat bun.

In primul rand il vad singur responsabil pentru esec pe George Clooney care a semnat si scenariul dar si regia. Omul asta nu trebuia sa transforme...sau sa incerce sa transforme...tot filmul asta intr-o comedie. Nu isi avea locul...erau la finalul unui razboi sangeros si chiar doi oameni din misiunea asta au murit impuscati...deci ce rost a avut tentativa aia slaba de comedie, nu stiu. Ca sa nu mai zic ca de fiecare daca cand Clooney scoate vreun cuvant nu era vreun soldat din al doilea razboi mondial care spunea acele cuvinte...ci chiar George Clooney - personajul. A fost sare si piper...si pacat de actorii cunoscuti care nu au avut cu ce sa lucreze sa livreze si ei o poanta buna.
Iar constructia filmului lasa de dorit...se sare de la un subiect la altul fara vreo tranzitie naturala...fara vreo introducere...tot filmul se simte facut stangace. Editarea e stangace...muzica, desi semnata de Alexandre Desplat, se simte abia la finalul filmului, in rest nereusind sa sublinieze atmosfera cadrului / momentului. A fost o dezamagire...ca sa nu mai spun ca imi aduce aminte de Ocean's Eleven insa cu bosorogi...eh. Si spre deosebire de Ocean's Eleven aici nu planuiau nimic ci pur si simplu intrau in acele mine nepazite de parca erau la ei acasa...
Nu pot sa iau nimic bun din filmul asta...nici o prestatie a vreunui actor...nici macar arta valoroasa care nu a fost pusa in cea mai buna lumina astfel incat sa apreciem ce au facut soldatii astia...ma rog. Nimic nu s-a legat cum trebuie...nimic. Si e de inteles de ce filmul a fost un esec.
5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu