duminică, 6 noiembrie 2011

The Human Centipede (First Sequence) {2009}

Nu m-am uitat la el cand numai despre el se vorbea...ma uit la el acum, cand se vorbeste de partea a doua. Cam aceeasi chestie, daca stai si te gandesti...si da, am sa ma uit si la a doua parte care cica e si mai bolnava decat asta...desi toata trilogia (pentru ca da, o sa mai fie una pe langa astea doua) e facuta de un onlandez...si astia nu ies niciodata in evidenta pentru ca sunt toti asa de mellow din cauza marijuanei. Na...
Asadar povestea e clara numai din imaginea de mai sus...imagine proiectata pe personajul principal...pentru ca pentru el am vazut filmul pana la urma. A fost un personaj negativ deosebit si colorat jucat. M-a socat el insa nu ce a facut...ce a facut el a fost o gratuitate din partea regizorului Tom Six (care e si scenaristul) netalentat de a soca usor populatia ce se uita la film. E ceva exagerat? Da. Deci socheaza...nu e ceva ce te introduce in atmosfera si te pune in locul unuia din cei 3. Ti-e scarba cand te gandesti ce se intampla dar tot poti sa te uiti. Cica la 2 e mai greu sa te uiti. Am sa vad.
Genul asta de filme nu ies in evidenta doar din cauza intrigii. Nu...acesta a iesit in evidenta si din cauza imaginii clare, curate, ce reflecta si natura chirurgului maniac ce a iesit la pensie nu cand si-a dorit. Eu ma gandeam la actorul ce il interpreteaza pe acest chirurg...el are o fata naturala de psihopat. Cum e el in viata de zi cu zi? Cand merge la cumparaturi oare cum se uita lumea la el? Imi aduce aminte si de Michael Jackson foarte mult cand ma uit la el. E un tip care arata ciudat fara ca sa interpreteze personaje ciudate. Ai spune ca e un film cu tupeu dar nu e...e las, e gratuit, e simplu pentru ca s-a pornit de la o idee ce garanta prezenta in scaune si un titlu ce ofera si acesta din start o imagine despre cum o sa fie.
5.5/10

9 comentarii:

  1. Trailerul la partea a doua l-am vazut. atunci am aflat cam care e ideea primului film, dar momentan n-am chef de chestii dezgustatoare. M-a dezgustat A serbian film pentru tot anul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca e usor de suportat. E ok sa-l vezi, you have my "go ahead!" :))
    Am sa vad si eu "A serbian film" peste vreun an, doi :))

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar a fost tare "A serbian film"! recomand si astept review :)

    RăspundețiȘtergere
  4. m-ati facut curioasa...chiar o sa vreau sa-l vad si eu...:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa ne spui cum a fost pentru tine :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Vazut. Dieter Laser, relativ ok. Restul, nu prea. Nu e socant, e gratuit si partea cea mai proasta ca nici macar nu enerveaza sau revolta, cat adoarme. Pe bune, aproape adormeam la el. Cu doua actrite care mai bine se apucau sa joace la nunti si botezuri si clisee de genul "I don't like humans" + ridicolul care domneste peste tot filmul(rezultat al comoditatii lui Tom 6 ala), nu stiu, dar ma uitam la el ca la o comedie proasta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Te-a facut sa razi. Un efect secundar real al filmelor horror din ziua de azi...probabil l-ai vizionat impreuna cu cineva si nu ai fost suficient de imersat in atmosfera ca in fata unei asemenea grozavii nu iti vine sa razi daca e reala...

    RăspundețiȘtergere
  8. L-am vazut singur.
    1. Inceputul aduce mult a filme cu prosti(cu proaste mai exact)
    2. nu stau sa enumar scenele "potrivite cu mana".
    3. actorii se cam screm, cam prea mult chiar
    4. da, premiza reala e cat se poate de tulburatoare si chiar ai nevoie de suficient "talent" sa transformi asa ceva intr-o comedie, dat fiind ca Dieter, dupa cum ziceam, si-a jucat bine rolul.
    5. chestia cu "daca" deja intra la categoria "a fost odata" pentru ca "daca" ar trebui sa iau in calcul posibilitatea ca toate seriile de eventimente prezentate in filme s-au intamplat si se mai pot intampla(poate chiar si mie) atunci ar trebui sa fiu mai pios si vizavi de telenovele ca si pe acolo se intampla chestii nasoale. Nu. Asta e treaba regizorului sa transporte si mai ales cum filmul in rest (exceptand anumite scene scarboase) are cam tot materialul genetic al unui "crowd-pleaser" atunci...epic fail...so yeah, I was all amused by this.

    RăspundețiȘtergere
  9. ps: ala de un etaj mai sus eram tot eu.
    ps2: nu lua chestia asta ca pe un atac.

    RăspundețiȘtergere