joi, 19 aprilie 2012

Haywire {2011}

M-am cufundat imediat in stilul inconfundabil Soderbergh - motivul principal pentru care am vazut filmul asta.
A vrut sa faca si el ceva in genul la ce a facut Tarantino cu Kill Bill insa nu la fel de melodramatic, desi mai bun...povestea miresei e mult mai romantica decat povestea asasinei platite care are antrenament vast in marina americana. Actrita din rolul principal insa, Gina Carano, m-a lasat total rece desi are forme...mi-a adus aminte de o Britney Spears cu un maxilar putin mai mare (vopsita brunet, evident) si de o Angelina Jolie pentru ca ea a jucat in multe filme de actiune. Ea totusi e buna pentru personajul asta...adica nu te astepti de la un marin decat sa fie rece, sa omoare in sange rece si sa aiba privirea rece si expresii minime. Asa ca nu stiu daca e corect sa zic ca a jucat prost din moment ce rolul nu ii cerea din start prea multe.
Oricum, cariera ei de actrita se opreste cam pe aici, mai sus nu are unde sa ajunga. O sa mai joace in roluri de personaj negativ feminin, mai mult ca sigur dar nu are ce sa ofere. Sa-i zica "multumesc frumos" lui Steven pentru rol, pentru ca a jucat impreuna cu actori misto ca Michael Douglas, Ewan McGregor, Antonio Banderas si Michael fuckin' Fassbender. Baietii astia ce au mai ridicat stacheta putin din punctu de vedere actoricesc...
Din punct de vedere al actiunii a fost putin memorabil desi pe moment ziceai "wow, se bate misto tipa". S-a batut misto pentru ca totul a fost facut in asa fel incat sa nu para regizat. Scene lungi, fara cut-uri, unde se vad toti actorii implicati in bataie, unde se vad si talentele flexibile ale actritei care dadea o tenta de sexy-vibe dar nu a functionat in totalitate.
Per total a fost entertaining dar a fost doborat de un scenariu superficial si aerat. Nu au avut cu ce lucra personajele. Iar conspiratiile astea sunt misto dar s-au abuzat prea mult. Din pacate intra in categoria film de actiune de duzina...pacat de cast.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu