vineri, 26 iulie 2013

Oblivion {2013}

Uitati, asta e un exemplu clar de forma fara fond...vara e cam plina de astfel de fenomene, care mai de care. Pana si Man of Steel a fost asa ceva, desi nu trebuia sa fie. Vara asta nu avem parte de un The Dark Knight sau de vreun Inception...blockbustere care au ceva deosebit in poveste si care sunt facute mult mai bine. Interesul exista, dar nu exista talentul necesar pentru asa ceva...

Nu cred ca opresc ei idei bune de dragul filmelor aerate, pentru oameni prosti. Nu are sens, cand un film destept ar garanta mai multe locuri ocupate in cinema si probabil si ceva premii. Oblivion e unul din acele filme care a furat bucati din ideile de prin alta parte si le-a combinat simplu cu niste twisturi slabute, pe care le asteptai.
Eu, in schimb, voiam sa fiu surprins, voiam sa fiu distras si scos din lumea reala si dus pe un taram care e cu 74 de ani in viitor. Efectele speciale au fost bine puse la punct pentru ca regizorul cu asta se ocupa, Joseph Kosinski e regizorul lui Tron: Legacy si intotdeauna a fost regizorul care sa puna accent pe calitatea imaginii, pe decoruri minimaliste / futuristice, pe efecte speciale facute exact dupa cerintele lui si pe imaginile simetrice, ample, ce contin cat mai multe detalii despre viziunea lui.
El insa e genul de regizor care sa agreeze mai mult forma decat fondul. Accentul pe poveste e de scurta durata si chiar mai mult mi-a placut prima jumatate, unde misterul era inca prezent, ca mai apoi sa realizez ca o data ce misterul dispare, se vede cat de putin interes s-a pus in poveste. Numele mari de pe lista probabil au ajutat sa aduca incasarile de 286 de milioane (cand a costat 120 sa-l faca - ceea ce e foarte mult) dar sunt sigur ca nu la nivelul pe care il asteptau. Morgan Freeman a fost prezent mai mult cu vocea, personajul lui e in plus, Tom Cruise e fad dar asta a fost si scopul, din punctul meu de vedere...blondul din Game of Thrones are 3 replici si nu il prinde rolul deloc si Andrea Riseborough a fost cireasa de pe tort, ea a jucat cel mai bine...daca pot sa zic asta despre oricine la un film de genul asta.
Din nou, nu a fost cine stie ce...dar a meritat vizionare in HD. Efectele nu o sa dezamageasca, povestea insa da. Lasam la o parte exagerarile de dragul S.F.-ului si de dragul povestii...eu am privit-o strict din punct de vedere narativ.
P.S. - Nu am mai zis ca seamana cu Moon pentru ca e mult prea evident.
6.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu