luni, 1 iulie 2013

Olympus Has Fallen {2013}

Mai intai trebuie sa spun ceva despre regizor. Omul asta, Antoine Fuqua, numai mediocritati scoate. In afara de Training Day, care a fost bun doar din cauza lui Denzel Washington si nu a povestii sau ceva de genul asta, "regizorasul" asta a scos numai mediocritati care merg intr-o dupa-amiaza ploioasa atunci cand creierul tau nu prea functioneaza pentru ca ar fi tras un pui de somn, totusi e capabil sa vizioneze un asemenea film.

Cu ce e diferit filmul asta de Die Hard? Sau de ce a trebuit sa fie facut in primul rand? Pentru ca i-am bagat pe nord-coreeni la capitolul de teroristi, cand acum cateva luni erau tari in gura, desi toata treaba a fost o metoda de a-i face reclama lui Kim Jong-un, un lider care se vrea puternic si neinfricat insa nu e decat un putoi mic si nevinovat. Acum e liniste si nu se mai aude nimic de la coreeni din nord. De ce asa brusc? De ce nu se aud nici macar ecouri? Ma rog, intru deja in conspiratii inutile cauzate de guverne puternice si de mass-media...
Filmul a fost antrenant pana pe la jumatate cand s-a transformat totul in Die Hard si McClane, scuze...Banning, jucat de Gerard Butler, a salvat singur singurel intreaga Casa Alba (exceptie facand sacrificiile necesare pentru a oferi teroare filmului). A fost o tampenie daca e sa analizez fiecare chestie...si probabil cea mai evidenta ar fi: De ce nu au bagat echipe SEAL pe usa de la intrare imediat ce a zis Banning ca se afla in cladire? Daca il vedeau aia pe Banning si nu au facut nimic in aceasta privinta, nu faceau nici cu echipe SEAL in cladire.
Pe cine il mai avem...Aaron Eckhart ca presedinte al Statelor Unite. Mai tot filmul a fost legat si inutil. Apoi Morgan Freeman, ca presedinte temporar...a aparut cat a aparut dar a facut diferenta in acele scene. Prostalani mai sunt generalii astia cateodata. Nu e ca si cum e prima data cand sunt pusi in cateogoria de prostalani...trebuie sa va ganditi ca nimic nu e original in filmul asta. Poate doar scena atacarii casei albe de catre echipa bine-organizata de nord-coreeni pentru a o cuceri. Partea aia din film a fost interesanta...insa acum imi aduc aminte de CGI-ul folosit in film si de cat de prost a fost, incercand sa arate bine.
Cam asta-i. E un film plin de explozii si gloante si patriotism ieftin, unde nevoia de a gandi e superfluu.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu