vineri, 23 august 2013

The Iceman {2012}

Michael Shannon e un actor foarte bun. Are un look care il avantajeaza pentru ca cele mai multe ori nu trebuie sa se chinuie cand joaca...poate sa fie stana de piatra, cum a fost in majoritatea timpului in acest film si i-a iesit bine. Adevaratul Kuklinski nu arata la fel de amenintator, scortos insa se pare ca tot filmul e inspirat din fapte reale...dar pana la urma nu e dificil de imaginat asta, aduci ideea, faptele biografice si le pui frumos impreuna cu o groaza de fabricatii ca sa iti iasa un film.

Problema este, pana la urma, ca a fost pus slabut pe "pelicula". Povestea, desi pare foarte captivanta, te adoarme de cateva ori. Te pierzi in numeroasele nume, ai impresia ca se sare de la o scena la alta cu ceva lipsa, fara explicatii esentiale, ca e un talmes balmes cateodata. Intelegi tu ce se intampla dar constant ai impresia ca lipseste ceva. Scenariul e insuficient lucrat si probabil sunt probleme si la editare. In afara de prezenta lui Shannon in film nu pot sa spun ca m-au incantat ceilalti...Ray Liotta apare rar si de fiecare data mi se pare ca e un fricos si paranoic inutil, incapabil sa ajunga unde a ajuns. Winona Ryder a fost si ea fericita ca a mai primit un rol, un rol in care apare mult dar pare fortata de fiecare data, Chris Evans e si el pe acolo...vedem un rol episodic si din partea lui James Franco si chiar David Schwimmer.
Aceste nume cunoscute nu ajuta in vreun fel calitatea filmului care lasa de dorit. Am fost dezamagit dar nici asteptarile nu imi erau mari. A fost inca un film de adaugat pe lista filmelor vizionate. Dar l-am vazut pentru ca e posibil ca o sa vad lucruri marete de la Shannon in viitor (ca deja m-a convins de ce a facut din trecut) deci e normal sa vezi cam tot in ce a jucat...
6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu