duminică, 18 august 2013

The Incredibles {2004}

Pentru mine, Incredibilii a reusit sa isi mentina locul intai in topul animatiilor mele preferate. Nici macar Wall-E nu reuseste sa-l detroneze, desi Wall-E are mai mult suflet and all that.

Pentru mine, povestea familiei m-a atins mai puternic decat oricare alta poveste facuta de Pixar pana atunci si de atunci. E cea mai bine scrisa poveste, e creativa si isi indeplineste rolul dat de la nasterea cinematografiei, entertain the people. Mai mult de atat, e animatia in care actorii joaca extraordinar de bine, surprinzator chiar. Cel putin Robert Parr, atunci cand traieste drama vietii lui mai spre la finalul filmului, mi se pare ca e un alt personaj, in ton cu ce a trait si cu ce simte. Excelent regizat de Brad Bird si excelent vociferat de Craig T. Nelson. Acelasi lucru pot spune si despre personajul ElastiGirl, "vociferat/jucat" de Holly Hunter. Tin minte ca pe la Oscarurile din 2005 se zicea ca nu ar fi ceva gresit ca unul din cei doi sa fie nominalizati la cel mai bun actor, implicit actrita. Se spune chiar ca ar merita o categorie noua, numai din cauza lor.
Din cauza lor dar si din cauza unul film excelent regizat care prezinta viata super-eroilor asa cum nu am mai vazut-o pana acum, filmul a devenit un clasic indiscutabil, o animatie extraordinara, memorabila, amuzanta si dramatica atunci cand e nevoie. E un film incredibil.
E un film al carui stil de anii '50 ma face sa ma leg si mai mult, pentru ca arata totul mai stilat, mai super...in ton cu filmul. E o animatie pe care o revezi de fiecare data cu placere, desi nu e recomandat la nici un film sa fie vizionat des ci mai rarut ca-i mai dragut. O animatie care te atinge pe suflet unde trebuie, te distreaza, te regasesti in ea desi nu esti super-erou...pentru ca na, pana la urma si super-eroii sunt oameni...daca ar exista. De mentionat ca The Incredibles e animatia mea favorita de la categoria CGI, nu clasica. La clasica Spirited Away ia intotdeauna locul intai...nicidecum dulcegarelile de la Disney care creaza standarde idioate si opinii gresite.
The Incredibles e de vazut si de detinut.
10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu