duminică, 13 aprilie 2014

Devil {2010}

Da, asta da. A mers ca uns cand e vazut la cinema, cu pop-corn si pizza si prieteni. Da. A fost tensionant, a fost interesant, a fost misterios si putin stupid. Acel stupid, insa, a functionat in favoarea filmului...

Stupidul a venit in mare parte datorita stereotipului mexican hiper-religios care a fost obisnuit de mic copil cu povesti despre diavol si ingeri si acum orice vede face o conexiune cu asta. A fost un stereotip necesar ca altfel se ducea "dreacului" toata treaba si filmul baltea in relmul rationalului si realului...un loc ce anihila puterea filmuletului. Bineinteles, punctele forte ale filmului au fost elementele surpriza si faptul ca povestea a fost gandita de Shymalan (chiar daca nu regizata de el). A fost primul film mai inteligent de la Signs incoace (chiar daca unii desconsidera si Signs ca fiind o productie buna - mie mi s-a parut destul de buna).
Pe langa elementele surpriza e de luat in considerare si faptul ca filmul e filmat fain si creativ, oulele de pasti sunt la ordinea zilei...cum ar fi "liftul 6" in care se afla protagonistii sau cladirea 333, unde se intampla toata treaba. Dar am zis, nu e un film foarte inteligent, are scapari si in mare parte vin de la un scenariu nu tocmai serios de la un capat la altul si a jocului actorilor. Au mici scapari dar sunt usor de trecut cu vederea.
Acestea fiind spuse ma asteptam la un film mai slab, un film care sa nu-si indeplineasca sarcinile de film horror / thriller. A fost ok.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu