sâmbătă, 3 mai 2014

RoboCop {2014}

Hollywood, you suck giant donkey balls. Asa, ca de inceput. Nu stiu ce e cu tine dar nu ai cum sa invii o serie care e deja considerata un clasic. Si cand ma gandesc ca o sa vina si ziua in care The Matrix o sa fie refacut de vreun frustrat necunoscut care o sa fie urat pentru tot restul vietii lui pentru acel remake.

Robocop, cel din 1987, e un clasic al genului si un film memorabil al dracului pentru ca desi l-am vazut cand eram mici nu am ramas marcati de el, am vazut sange cat pentru trei generatii si ne-a placut asa. Iar acum, cu asta nou, au distrus complet atmosfera de Detroit, un oras infect si plin de psihopati si l-au facut intr-un oras linistit unde nu exista sange sau haos in adevaratul sens al cuvantului. Ceea ce e si mai trist e ca regizorul a facut in trecut niste filme chiar foarte misto, bune...Tropa de Elite 1 si 2. Jose Padilha a crezut ca face vreun bine recreand acest clasic. Nu a facut un bine deloc...si mult nu o sa mai mearga treaba asta. Succes prea mare nu a avut...si deja cei ce l-au privit la cinema, l-au si uitat.
Actorul din rolul principal mi s-a parut ca a jucat foarte prost si nu a fost nici pe dracu de capu' lui...faptul ca a jucat in porcaria de Snabba Cash imi fortifica parerea. Da, ca orice porcarie Hollywoodiana, are niste chestii distractive, dar nu au fost unde trebuie...luptele cu pistoale si Robocop nu au fost folosite la potentialul maxim...ajungeau foarte repede sa fie repetitive si neinteresante. Robocop era prea flexibil, dar intr-un fel inteleg directia asta pentru ca robotii nu pot fi in viitor la fel de "robotici" in miscari ca in filmul lui Verhoven...devin mai naturali dar in felul asta nu a mai avut nici un farmec.
A fost plat, a fost monoton si meh...pacat de Gary Oldman si Samuel L. Jackson ca au fost printre actorii mai rasariti. Michael Keaton a fost varza si mai merita mentionat Jackie Earle Haley...dar a avut un rol prea nesemnificativ. Deci da, prefer oricand filmul din 1987 si asta nu a adus nimic nou sau interesant decat niste efecte speciale facute pe computer care au dus de rapa tot filmul.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu