luni, 14 iulie 2014

Need for Speed {2014}

A fost exact cum ma asteptam...si asta nu stiu daca e un lucru bun. Filmul asta a fost visul umed al multor pubertani de sub 15-16 ani. Nu stiu daca a fost destinat si fanilor seriei de jocuri Need for Speed. Acestia au, de obicei, peste 20 de ani...mai ales daca au jucat primul joc din serie atunci cand a aparut.

Pentru acestia, de peste 20 de ani, cum sunt si eu...filmul asta este foarte copilaresc in stilul cum s-au scris si scenariile de la jocurile Need for Speed. Aproape ca nu imi doream asta dar nici nu a fost surprinzator...un avantaj a fost ca actorii au jucat mai ok decat in alte filme cu masini. Si alt avantaj la filmul asta e ca au facut referinta la cateva filme cu masini foarte bune...Speed si Bullitt...din cate am observat la prima vizionare. Prin joc mai serios nu ma refer tot timpul...cateodata ti se pare ca exagereaza lumea, chiar si Aaron Paul, actorul din Breaking Bad, care a fost vedeta filmului. De la el aveam asteptari dar scenariul l-a impins spre niste grimase ciudate care nu isi aveau tocmai locul.
Ce altceva a mai fost reusit la filmul asta...hm. Cascadoriile da, ma simt obligat sa le mentionez din moment ce nu s-au folosit efecte speciale CG in nici un fel. Toate cascadoriile legate de masini au fost pe bune si asta e de apreciat in epoca de azi unde un film parca nu e complet fara efecte speciale facute pe computer.
E un film rapid, pe alocuri amuzant, cu un scenariu previzibil si asteptat. Tot ce a contat au fost masinile rapide si frumoase. Si importanta cursei de la final...care era plina de masini europene, numai Saleen-ul fiind american. Deci masinile au fost alese cu cap, super-masini adevarate, nu putreziciuni americane care sunt supra-solicitate si imperfecte. Da, masina vedeta a filmului este un Mustang nou dar pana la urma, cum s-a zis si in film...Shelby a folosit caroseria unei masini europene...deci na.
Are filmul asta puterea de a se lua la intrecere cu seria Fast & Furious? Posibil...daca pastreaza masinile mai bune cu siguranta o sa castige fani seriosi. In F&F erau singurele chestii care lipseau...masinile cu adevarat bune, cele europene.
Deci filmul este asa cum am zis...o distractie pentru un public tanar cu un posibil viitor in fata. Publicul se pare ca i-a placut putin si om trai si om vedea.
6.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu