duminică, 23 septembrie 2012

Moonrise Kingdom {2012}

Numai dupa titlu iti dai seama ca o sa fie ceva magic...poetic...si asa cum a zis-o si personajul nostru principal "doar pentru ca ceva ce spunem nu are rima nu inseamna ca nu e poezie...e vorba de creativitate", asa cum e si filmul asta.

In adevaratul stil caracteristic al lui Wes Anderson, el reuseste iar sa ofere acestui film un stil vizual deosebit, teatral. Cu toate astea filmul acesta nu il depaseste pe "The Royal Tenenbaums", preferatul meu din titlurile regizorului dintr-un motiv simplu...acesta de fata e putin prea copilaresc. Dar nu e un lucru negativ, nu, deloc. E pur si simplu criteriul meu de a diferentia cele doua creatii. Filmul parca a fost o poveste de dragoste impanzita de elemente recunoscute in copilaria noastra, cu elemente de fantezie vii si toate acoperite de un val de seriozitate ce te facea sa bufnesti in ras. Asta a fost comicul din film...faptul ca toata lumea se lua in serios. Copiii au fost cei care s-au comportat cum se comporta adultii in viata reala si vice-versa.
Din actori se numara Bruce Willis, Edward Norton, Tilda Swinton (personificarea unei institutii), Bill ef-ing Murray, Frances McDormand, Harvey Keitel, Jason Schwartzman, pustiul din rolul principal ce a jucat foarte-foarte bine Jared Gilman si partenera lui de ecran care nu m-a incantat Kara Hayward. Oricum, lansare excelenta pentru amandoi...pe Jared il vad in multe roluri, are stofa.
Asadar asta e un film excelent ce face copilul din tine sa renasca si un film excelent pentru copiii de orice varsta (bine, poate nu sub 7-8 ani). A fost dragut si o placere d.p.d.v. vizual, cu un scenariu poetic, placut si cu un final asteptat. Nu prea ii inteleg nota imensa de pe imdb dar ce ii ofer eu e pe aproape.
8.2/10

Un comentariu: