duminică, 4 noiembrie 2012

Brave {2012}


Nu cred ca s-a mai dezbatut atat de mult intr-un film Pixar tema mama-fiica. Ultima data cred ca a fost in "The Incredibles" dar si acolo a fost ceva episodic si nesemnificativ. Aici hoho, ce se mai discuta intre fete...

Intre o printesa si un urs, mai bine zis. Motivele le aflati din film daca nu l-ati vazut deja dar oricum recomand filmul asta pentru o vizionare si chiar mai multe pentru ca la fel ca alte multe productii Pixar, are o magie si atmosfera pe care o avea animatia Disney la inceputuri si acum pare ca s-a mutat permanent spre animatia digitala, CGI-ista, in special la cea Pixar ca doar mai sunt care fac animatii digitale dar rar mai iese ceva si la altii.
Partea negativa a filmului este ca povestea este prea subtire. Acum nu vreau sa fiu misogin...dar faptul ca adolescenta se cearta cu mama ei pe tema maritisului pre-aranjat e atat demodata (desi pentru "timpul" care incearca sa-l reproduca filmul si reuseste este cat se poate de tabu) cat si irelevanta in vremuri cand fetelor le dispare din ochi valoarea unei familii si mai important, mama si tatal lor. Sa inteleg ca publicul acestui film este cuprins din fete intre 5 si 12 ani? Iarasi, slabut daca e asa. Iar faptul ca protagonista noastra stie sa foloseasca arcul nu inseamna ca o sa-l si foloseasca tot filmul. Adica serios, in afara de tirul de mai sus si o faza neimportanta din final, are un arc si sageti cam degeaba.
Partea buna care a apelat la restul publicului mai masculin a fost comedia mai mult decat decenta si foarte rapida, animatia de calitate care era de asteptat si ursii fiorosi sau nu. Dar pana la urma e un film pe care il recomand mai mult unei fete decat unui baiat.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu