joi, 1 noiembrie 2012

Total Recall {2012}

Dumb si inutil sunt cele doua cuvinte de la mine pentru filmul asta. Adica pe bune, era nevoie? Si mai si face referiri directe la "original" care era la fel de thought unprovoking pentru ca era un film de actiune, de duzina cu Schwarzi care de atunci a devenit un film cult. Amuzant. A Ajuns asa poate pentru ca a fost facut de Paul Verhoeven...care e tata filmelor de actiune din anii '90 care ti-au ramas in memorie (el e regizorul si lui RoboCop, Basic Instinct si Starship Troopers - toate filme decente pentru genul lor dar jalnice in timp). Poate pentru ca efectele speciale au fost si extraordinar de scarboase, faza cu bila din nas si ce se intampla cand iesi in atmosfera planetei Marte, dar si memorabile in acelasi timp...mai adaug aici si faza din terminal unde Arnold se ascunde in spatele unei masti feminine...stiti scena.

Alta chestie, filmul asta face referire directa la scena din terminal mai sus mentionata. Eu inca incerc sa-mi dau seama ce a fost in capul lor la chestia asta si la tot pe de-a-ntregul. Ce s-a vrut? Era nevoie de un update care nu aduce nimic nou si e de unspe ori mai usor de uitat? Colin Farrell nu incearca sa-l inlocuiasca pe Arnie dar nici nu face vreo mare chestie. E un film de duzina ce merita uitat si daca se poate, sters din memorie. Daca cititi asta inainte sa va uitati la film, nu o faceti. Eu incepusem sa atipesc spre final cand "actiunea" era in toi. Nu are nimic bun, dar nimic. Fetele sunt degeaba si deloc sexy - Sharon Stone era la alt nivel. Efectele speciale sunt putine si neimpresionante, scenele unde se prinde orasul sunt suprasaturate de detalii pe care nu le poti procesa doar daca poti sa pui pauza...la cinema nu se poate. Acestea nu se pot aprecia pentru ca s-a incercat prea mult, pur si simplu.
Acum nu ma intelegeti gresit, filmul din 1990 nu este o capodopera, e la fel de prost...un film de actiune facut pentru box-office, cu efectele generatiei la apel si cu actori ce aduc oameni in scaunele din cinema. Ambele sunt la fel la capitolul asta dar cel de acum e absolut inutil. Va zic sincer, daca aduceau la cinema filmul din 1990 si il vindeau cu aceeasi putere a marketingului ce a fost folosita pentru filmul nou, vindeau mai multe bilete si astfel readucea noii generatii o bucatica de cinema de acum 20 de ani. Era ceva...
5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu