duminică, 8 septembrie 2013

Close Encounter of the Third Kind {1977}

Eram pispirel mic cand l-am vazut prima data si acum, nemaifiind acel pispirel, realizez ca era un film facut pentru acel mic pispirel.

E un film spectaculos de la un capat la altul, in cel mai pur sens al cuvantului. Dialogurile sunt de prisos, si daca sunt, sunt scurte si mai mult unilaterale. Iar cateodata, spre enervarea spectatorului, sunt scene in care toti vorbesc toti odata pentru a compensa lipsa de scenariu cu replici. Scenariul a constat mai mult in constructia scenei si a atmosferei...si din cauza asta filmul e atat de bun. E memorabil si atmosfera ajuta la acest aspect. Chiar si inainte de a pune filmul la vizionat, imi treceau prin cap scene intregi din film...scena de la calea ferata, scena cu pustiul, scena cu muntele din piure, scena cu muntele din sufragerie, scena cu vacile, scena cu adormitul de pe munte si bineintele, intreaga scena din spatele muntelui.
Toata atmosfera te consuma, iti fura toata atentia pentru ca ne hraneste curiozitatea despre cum facem cu extraterestrii si cum isi imagineaza cineva o astfel de situatie...in acest caz Steven Spielberg.
Vizual e un film magic si abundent de detalii, asta e singurul punct forte al filmului...daca se putea sa fie mut, ar fi fost un film excelent...insa nici departe nu e. E un film folosit ca punct de reper cand vine vorba de filme cu extraterestrii cu final fericit...sau cu extraterestrii fericiti...dar e un punct de reper si cand vine vorba de vizual excelent si spectaculozitate. E pana la urma un film comercial facut de Spielberg si asta, pe vremea aia, nu de ici-colea.
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu