miercuri, 11 septembrie 2013

Obecná skola {1991}

The Elementary School
Iaca un "Amintiri din copilarie" de la cehi nu am vazut inca...pana azi. Acest mic filmulet iti umple sufletul cu o stare de bine si te transporta intr-o calatorie in care nu te regasesti intocmai dar care e povestita parca de un bun prieten de-al tau.

Regizorul e cel de saptamana trecuta de la Kolja si pot spune ca desi nu e un film regizat la fel de grozav, e la fel de placut insa pe un alt plan. Pe de alta parte, e un film usor dupa care nu ramai cu prea multe...e doar ceva distractiv, in modul cel mai clasic posibil cand vine vorba de cinema, si care se consuma repede si fara prea multa digerare.
Acum sincer, nici nu am prea multe ce sa spun. Actorul ce l-a interpretat pe profesor a fost foarte bun, foarte bun in acest rol, dar tot mai mult cred ca l-au ajutat scenariul si regia. Povestea pustiului din rolul principal a fost foarte frumoasa si foarte frumos povestita, nu prea ai ce sa ceri de la un film ca asta. Imi aduce aminte de alte filme dar iaca, la ora asta, nu imi vine nici unu. Da, nu e tarziu, dar ma simt obosit. Ideea e urmatoarea. Trebuie sa vedeti filmul asta desi nu e cel mai bun film din istorie. E un film care garantat o sa va placa, atat.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu