vineri, 13 septembrie 2013

Pain & Gain {2013}

Cateodata trebuie sa iubesti prostia omeneasca. Prin asta nu spun ca trebuie sa iubesti si filmul asta care, surprinzator, a fost regizat de Michael Bay. Bine, se vedea ca e regizat de el cam prin fiecare cadru, dar nu asta voiam sa subliniez ci faptul ca Bay face filme de actiune, unde dialogul dintre explozii si pumni si gloante il depasteste pe cel al cuvintelor.

Trebuie sa iubesti prostia omeneasca pentru ca intotdeauna itit aduce un zambet pe buze si cateodata chiar hohote de ras. Eu nu am ras in hohote pentru ca era si tarziu dar si pentru ca eram singur, deci ar fi parut cam ciudat sa fac asta...desi nu ma auzea nimeni. Actorii Mark Wahlberg, Dwayne Johnson si Anthony Mackie au facut perfect pe-a prostii, in special personajul lui Dwayne, care a fost mai special decat restul. Filmul mi-a dat o stare de bine la inceput insa pe la final o stare de nepasare incredibila. Nu e un bun oricum m-as uita la el dar merita o vizionare pentru actori si pentru povestea incredibila care aparent e luata din realitate...adica, vreau sa spun, o poveste ca asta mai rar.
De remarcat si aparitia lui Ed Harris - un detectiv cam vax si care nu prea a adus ceva concret povestii din moment ce personajele noastre principale sunt atat de "luminate", Tony Shaloub (excelent personajul), Rebel Wilson (o stiti, poate nu dupa nume), Ken Jeong si Peter Stormare pentru scurta aparitie.
Pe la inceput, la descrierea unui personaj feminin, avem un "nod of the head" si catre Romanica noastra, deoarece personajul e de pe plaiurile noastre, pacat ca nu si actrita...as fi auzit mai multe injuraturi in romana, poate.
Asadar un film cu prosti care nu trebuie sa fie laudat prea mult dar care nu strica sa fie vazut intr-un grup de prieteni, e mai distractiv asa.
6.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu