joi, 28 octombrie 2010

Scott Pilgrim vs. the World {2010}

This movie rocked! Nici nu pot sa descriu in totalitate roller-coasterul de sentimente si trairi pe care le-am avut la filmul asta. Mi s-a parut un film excelent luat dupa un comic book excelent pe care l-am citit acum vreo luna sau ceva de genu. Nu numai ca m-am regasit in personajul principal, in felul sau de a fi, de a vorbi sau de a actiona...mai naiv, mai natang, mai stangaci...dar si in actiunile lui. Da, poate nu stiu sa cant la chitara-bass ca el dar as vrea...sau daca nu la bass macar la pian. It would be awsm.

Apoi relatiile lui, iarasi, eu sunt cam "Whaaat?" this is like all over. Din mai multe motive care am sa le discut cu persoanele in cauza. Sau numai cu una din ele. E uimitor oricum, pentru mine. Deci poate de asta acest comentariu despre filmul cu adolescenti al anului sau poate al ultimilor 5-10 ani poate suna putin subiectiv. Asta pentru ca atat regizorul cat si creatorul original al romanului grafic Brian Lee O'Malley a capturat adevaratul spirit al adolescentului plasandu-l intr-un mediu contemporan, actual. Ca sa nu mai zic nimic despre coolimea care a inconjurat tot acest film...de la editarea perfecta atat video cat si a sunetelor, antrenanta, curajoasa si artistica pana la efectele speciale care au adus un plus semnificativ atmosferei filmului de la banalele Riiinguri pana la SMACK si KPOW care umpleau imaginea cu o senzatie uimitoare. A fost pana la urma o combinatie perfecta intre stilul jocurilor video vechi si acum clasice cat si a punk-rockului care inca este la moda printre tinerii carora le pasa de muzica.

Actorii au fost excelenti iar stilul rapid al filmului i-a facut sa lucreze la talent maxim. Michael Cera a fost personajul principal...un tip sensibil care se crede bestial si e. Se indragosteste de o pustioaica de liceu dar ca orice adolescent (la capatul drumului adolescentin) cauta o relatie semnificativa si de durata. Oricum, toata treaba asta e ilustrata excelent in romanul grafic si pot spune, dat fiind faptul ca l-am citit pe nerasuflate, a fost o adaptare fidela si extrem de creativa din partea regizorului care nu m-a dezamagit niciodata pana acum...Edgar Wright (Hot Fuzz, Shaun of the Dead, Spaced).

A fost colosal de distractiv care sper sa nu-l ridic prea mult in slavi pentru ca merita cu adevarat de vazut. E comic, e interesant din punct de vedere vizual avand un stil foarte misto, e pentru noi toti, adolescentii intre 15 si 25 de ani...si un mare impact asupra gamerilor si a melomanilor. Il recomand ca fiind unul din cele mai bune filme facute anul asta pentru ca asa zic eu si pentru ca are stofa de a deveni un clasic in categoria filmelor cu adolescenti. Maxim! 

9.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu