duminică, 25 septembrie 2011

Horrible Bosses {2011}

Rar mi-e dat sa vad intr-o comedie personaje atat de bine definite si implicit comice. E rar pentru ca de obicei comedie se bazeaza pe poante crase, glume de buda, faze exagerate fara pic de legatura cu restul filmului, rasism (in sensul ca negrii se cred intotdeauna discriminati - vezi Chris Rock) si multa comedie fizica (exceptie fiind filmele lui Jim Carrey, bine, mai putin ultimul, cel cu pingunii...pe care nici nu l-am vazut inca :)) ). Aici insa nu e asa...personajele sunt de o extrema hilara. Ma refer aici la personajele asa zis negative pentru ca fiecare dintre ele e mai evil si mai pervers decat celalalt.
Ii luam pe rand. Personajul lui Kevin Spacey e seful de cosmar dintr-un birou a unei multi-nationale. Avid dupa putere si extraordinar de arogant, se comporta cu angajatii lui de parca ar fi scursura pamantului fara de care nu ar mai fi cine este. Dar fiindca se afla sub mana lui asta ii permite sa fie un dobitoc sinistru pe care il urasti de iti vine sa razi. Si culmea...razi. Razi la cat de dereglat e si la gandul ca poate astfel de oameni exista. Cum ar fi urmatorea sefa jucata de Jennifer Aniston, a carei frumusete ma marcheaza ca de obicei. Ea e sefa obisnuita sa-si hartuiasca sexual angajatii pentru ca e o nimfomana fara limite. De obicei nimeni nu s-ar opri sa o calareasca pentru ca e atat de buna dar fiindca angajatul nostru, jucat aici de noul Charlie Day (pe care l-am mai vedea in "It's Always Sunny in Philadelphia"...dar cine se uita la aia? Not me!) care mi s-a parut cel mai comic dintre cei trei de mai sus (din poza) desi ceilalti doi, Jason Sudeikis si Jason Bateman sunt actori mai consacrati. Sudeikis a avut si el un personaj comic in sensul ca intotdeauna zicea numai ce nu trebuie...in general era prostut :))
Ultimul, dar nu cel din urma sef, a fost jucat perfect de Colin Farell. Un barbat care nu a avut niciodata sansa sa se maturizeze. Era cocalarul drogat tot timpul care pana la varsta de 40 de ani a trait pe banii lu tata, fara sa se speteasca vreodata cu munca. Nu are bun simt, e un sociopat egoist care te hipnotizeaza cu tampenia lui.
Asa e la fiecare personaj si de asta e un film misto, care merita vazut. Singura dorinta dupa ce am vazut filmul e ca as fi vrut sa vad mai mult din ei dar chiar si asa a fost un film plin de evenimente care mai de care.
8/10

Un comentariu: