miercuri, 7 decembrie 2011

The Producers {1968}

Funny stuff, nu pot sa neg asta...dar din nou, regret cateodata ca media imi baga pe gat postere, imagini si videouri din filme noi facute dupa cele vechi. Da, am vazut varianta noua, din 2005...si da, Mel Brooks a aparut in aia, culmea culmilor de ce a acceptat sa faca asta, remakeul propriului sau film. Erau banii asa putini?
In schimb filmul nou are, surprinzator, si parti bune. Cele bune sunt cele rele din primul film:
Am vrut sa il vad mai mult pe Gene Wilder. Desi aparea in scena era folosit doar ca un obiect de decor prin care personajele episodice sa "danseze" si sa "cante" in jurul lor. Sa il vad si pe el si pe Zero Mostel...au fost un duo excelent in scena de mai sus incat a fost aproape hipnotizant. Povestea o stim atat din noul film cat si din auzite...e una foarte memorabila si originala. Un producator muribund (ca producator, nu ca om) e in pana de idei cand vine vorba piese pentru Broadway noi asa ca o idee intamplatoare a noului sau contabil vine ca o palma peste fata. Ce ar fi sa faca ei un muzical care e sortit esecului...astfel incat banii primiti sa nu mai fie restituiti si astfel "pierduti". Zis si facut...insa urasc ca nu am fost surprins. Imi pare rau ca nu l-am vazut prima data pe asta...dar imi plang de mila prea mult.
Deci cum am zis, primul sfert din film e cu ei doi si e absolut perfect apoi vin 3 sferturi din film cu personaje foarte comice si interesante dar nici pe departe la fel de eficiente in a produce un hohot din partea mea. M-a amuzat oricum foarte mult si e memorabil in totalitate...marca unui film bun.
8.5/10

2 comentarii:

  1. pe gene wilder il vezi mult in young frankestein si destul de mult in blazing saddles:))
    revenind la the producers: nu mi se pare corecta impartirea asta-adica l.s.d si springtime for hitler sunt un fel de decor?
    nu, filmul in totalitate e demential beneficiind de unul dintre cele mai originale scenarii(vinovatul mel brooks a primit si un oscar); e filmul in care isi au radacina toate filmele ulterioare ale lui brooks!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu, l-am vazut destul in cele doua filme dar chiar si asa...putea sa-l foloseasca mai mult.

    RăspundețiȘtergere