miercuri, 14 martie 2012

Ajeossi {2010}

The Man from Nowhere
Si cand vine cateodata cate un filmulet de genul asta...

Cand vine, te face sa te gandesti de doua ori cand vine un film american de actiune. Bine, nu ar fi just sa le comparam din moment ce alea americane sunt pline de efecte speciale care indeplinesc orice cerinta a imaginatiei regizorului pe cand acestea sunt inca, oarecum, bazate pe legile fizicii, din moment ce nu sunt fantezii.
Povestea este insa elementul principal care diferentiaza filmele americane de actiune fata de cele asiatice...hai sa nu zicem ca majoritatea sunt asa ca ar fi fals...fata de acesta. Urmarim povestea unui proprietar al unui amanet mic dintr-un bloc. Nici macar nu e la parter ci e la etaj, departe de vazul lumii...e un tip solitar si cat se poate de misterios dar pe care o fetita din vecini il gaseste ca un foarte bun prieten. Povestea trecutului tipului ne face sa intelegem un pic mai mult aceasta prietenie si importanta ei pentru intreg plotul filmului.
La fel ca precedentul e tot un film sud-coreean. Desi pastreaza amandoua, ca de altfel mai toate filmele sud-coreene, un aer fantezist, de film, de cvasi-hollywood, ele insa pastreaza si incropesc intotdeauna un deosebit simt al realitatii, al brutului. E cam tot ce are Hollywoodului insa in cantitati mai credibile. Da, se bate tipul asta cu 20 de oameni si gloante zboara in jurul sau dar antrenamentul sau i-ar permite asta. Sa se bata cu 20 de insi, nu partea cu gloantele. Partea cu gloantele fac filmul mai interesant, nu neaparat mai credibil. Si nu e ca si cum nu e atins niciodata - spoiler.
Ideea e ca un astfel de film merita vazut in detrimentul filmelor americane de acelasi calibru, repet deci, nu il compar cu filmele de actiune cu bugete monstru.
8.1/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu