marți, 13 martie 2012

Nae meorisokui jiwoogae {2004}

A Moment to Remember
O poveste de dragoste cat se poate de "pentru fete"...

Bine, probabil si baietii se pot uita la asta dar numai impreuna cu iubita lor. De unu singur e si trist dar e si fara satisfactie pentru el...e ca "forever alone" guy, il stiti voi. Dar hai totusi sa zicem si ceva despre film...in mare parte e de bine asa ca puteti sa treceti peste cuvintele astea inutile:
Un baiat si o fata se cunosc...se plac din prima dar tipul o joaca cool iar fata e indragostita pana peste urechi de el si se vede. Urmeaza dupa aceste momente dragute montajul cu intalnarile si cum relatia lor devine din ce in ce mai serioasa. Logic. Formula in mare parte nu e noua dar are efect mai mare aici decat in alte filme romantice pentru ca exista carisma in cuplul format pentru film. Sunt convingatori si regia ajuta la asta. Nu prea am inteles alegerea melodiilor spaniole in afara de senzualitatea lor dar mi s-au parut un adaos exagerat pentru ca melodii romantice au si sud-coreenii. Putin exagerata mi s-a parut povestea tanarului din rolul principal...atat de tanar si totusi e un tamplar excelent (bine, zice ca a inceput la 9 ani) si colac peste pupaza, e un arhitect nemaintalnit, luand examenul din prima si un contract baban. Eh...
Partea trista incepe devreme, daca ne prindem, spre final daca asteptam mai multe dovezi. Fata este amenintata de venirea acelui german nepoftit...Alzheimer. Si fiindca e la o varsta atat de frageda povestea e cu atat mai trista. Oricum, filmul e memorabil si macar din cauza asta merita vazut. Totul se leaga frumos pentru ca toate sunt facute bine...scenariul, regia, muzica si actingul...recomand sa fie vazut cu persoana iubita.
8.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu