sâmbătă, 31 martie 2012

Mission: Impossible - Ghost Protocol {2011}

Hai, sa mai zica cineva acum ca inca nu se fac filme de actiune calumea...
Hollywoodului nu o sa se lase niciodata de treaba asta din motive simple. Publicul se face din ce in ce mai sofisticat si mai mofturos cand vine vorba de filme de actiune pentru ca acum ii este foarte usor sa le vada pe cele din trecut. Internetul e vinovat pentru asta si pentru ca Hollywoodul sa tina pasul trebuie sa impace si capra si varza. Trebuie sa distreze publicul asa cum o face de obicei, cu explozii, gloante si cascadorii dar sa aduca in mix si ceva inteligent, nu ceva ce nu are sens in nici un fel.
Aici ma refer la gadgeturi. Unele folosite in film sunt deja folosite de oameni, smartphoneuri...dar unele o sa existe cum sunt manusile inteligente ale lui Ethan Hunt (James Bond-ul din S.U.A.) care reproduc miscarea unei soparle gecko...acestea sunt in proces de cercetare si mult nu mai e pana devin realitate. Costumul ce leviteaza ar mai fi o chestie din viitorul apropiat dar putin mai indepartata decat manusile. Oricum...nu e vorba numai de asta. Producatorii trebuie sa aduca si un villan calumea si l-au gasit in Michael Nyqvist, un extremist nuclear ce vede pace in bombele atomice.
Nu mai zic, locatiile si scenele de actiune au fost facute intr-un mare fel. Pacat, zic acum regretand, ca nu l-am vazut la cinema. Daca a avut efectul asta acasa apai la cinema ar putea sa fi fost inzecit. Ma bucur ca tranzitia lui Brad Bird de la animatie extraordinar de buna la film live-action a fost una de succes. Vreau sa vad cat mai multe din realizarile lui in viitor.
Cat despre Tom Cruise, el ne arata ca inca se tine bine in postura de erou, chiar si la cei 49 de ani ai lui. A jucat cum era de asteptat si impreuna cu personajul sau nu au dat gres. In rest, filmul e unul deosebit de sexy...cred ca asta e cuvantul ce descrie cel mai bine aventura asta plina de actiune si suspans. Dubai-ul a fost excelent, Kremlinul la fel si Mumbai-ul de asemenea. Trei orase exploatate la maxim (da, Kremlinul e un complex din Moscova, stiu) unde actiune e redefinita si adusa la un nou nivel. Aveam nevoie de un film de genul asta.
8.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu