duminică, 11 martie 2012

Mississippi Burning {1988}

Stiu, e o imagine socanta, dar asa e tot filmul...dar nu aveti griji, cel din imagine scapa cu viata pana la urma ca salvatorul sau vine repede...

Revenind la film. Avem un duo foarte puternic format din doi actori mari...Gene Hackman si Willem Dafoe cand era mai tinerel. Acum, nici nu mai auzim de Hackman iar Dafoe apare des in productii nu tocmai stralucite (nu punem Antichristu). Oricum, cei doi isi indeplinesc rolurile de observatori si investigatori foarte bine, lasandu-ne pe noi sa ne apropiem de adevarul barbar din spatele evenimentelor din Mississippi din 1960...statul inca era condus de rednecksi retardati si incestuosi a caror viziune asupra viitorului era ingusta si incuiata la minte. Cred ca genu ala de oameni sunt ce e mai rau din noi, oamenii in general. Nu au niciun motiv concret pentru ura aratata de ei dar stiu doar ca trebuie sa distruga ce e diferit fata de ei ca altfel nu se mai invarte pamantul si nu mai vine ziua de maine.
Vedem multe cladiri din lemn arzand...adica nu sunt sigur daca am vazut atatea cladiri arse intr-un film. Bine, trebuia aratat si la propriu titlul filmului dar mi se pare ca nu au lasat destul si pentru arderea interioara atat din partea agentilor FBI (care au venit sa descopere criminalii a trei tineri ucisi la inceputul filmului) cat si a celor din "comuna" (ca nu l-as numi oras) vizata de cei de la FBI.
Un film socant construit aproape ca un film procedural politist dar nu in intregime. Asta din cauza ca si cei de la FBI au inceput sa joace murdar de la un moment dat din cauza celor din KKK care impanzeau micul oras si ii faceau pe cei de culoare sa traiasca in panica.
8/10

3 comentarii:

  1. Filmu e corect, in mare, dar nimic iesit din comun in rest. Tot cam intre 7.5-8 oscilez si eu. Mai mult mi-au placut Birdy, Midnight Express si Angel Heart. Asta si The Wall mai putin. Fame, pas ca e musical si nu ma coafeaza. Si din acelasi motiv am dat pas si lui Bugsy Malone. Daca vreau pusti gangsteri Citade de Deus functioneste mai bine pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ma arunc si eu la primele 3 mentionate de tine desi poate nu la remakeul din mijloc. Si The Wall sunt curios cum e...

    RăspundețiȘtergere
  3. Midnight Express nu e remake. Il confunzi probgabil cu horror express. http://en.wikipedia.org/wiki/Midnight_Express_(film)

    RăspundețiȘtergere