vineri, 2 martie 2012

Young Adult {2011}

Il stim cu totii pe Jason Riteman, regizorul tanar care a facut "Juno" si "Up in the Sky"...un tip foarte talentat care a incercat sa reproduca efectul cu Juno.
Zic in mod special "Juno" pentru ca pentru asta a reinviat duo-ul cu scenarista Diablo Cody care are intr-adevar un stil nou, direct si no bullshit. Un astfel de stil ajuta la crearea unei atmosfere cunoscute noua tuturor. Nu au aerul unic al Hollywoodului si drama asta a "Americii de mijloc" e astfel la lumi distanta. In Young Adult avem de a face cu o Charlize Theron aflata la marginea sanatatii mintale, la granita dintre maturitate si adolescenta. O femeie la 37 de ani care inca traieste in trecut, la vremea cand era cineva in liceul si in orasul mic de la tara. O femeie care are o criza de varsta medie din moment ce nu a realizat mare lucru la viata ei...insa asa cum afla in final a realizat mai mult decat majoritatea din orasul ala "penibil".
Charlize Theron a jucat foarte bine rolul ei si ma gandesc l-a facut pentru Oscaruri insa nu a fost bagata deloc in seama si din cauza ca filmul e micut dar si din cauza ca criza unei femei de varsta medie si o maturitate indoielnica a mai fost dezbatuta in "My Week with Marilyn" unde Williams a jucat mai bine decat Theron. Charlize a avut momentele ei in filmul asta, am inteles personajul si mi-a placut ca am vazut viitorul unor pitipoance sau curve de prin liceurile prin care am umblat toti. Nu cred insa ca au ale noastre talent la scris dar la ce fel de carti scria personajul nostru...pentru "tineri adulti", nici nu cred ca trebuia mult (aici e o referinta indirecta la Stephenie Meyer si "talentul" ei de scriitoare).
Problema filmului e ca pare atat de nesemnificativ si trecator. E usor de uitat un astfel de film si problema e si finalul care te lasa indiferent dar si cum s-a simtit filmul in general. Nu a avut sarm, nu a avut amuzament, nu a avut efect, nope...
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu