duminică, 20 mai 2012

Act of Valor {2012}

Ii mai trebuia S.U.A inca un film patriotic? Asta, spre deosebire de celalalte zeci astfel de productii, a pus chiar eroii din poveste in rolurile principale.
Actorii din rolurile principale, soldatii specializati, sunt jucati chiar de soldatii pe care ii portretizeaza in film...de asta, din acest punct de vedere filmul e varza. Va dati seama...zero talent actoricesc, tonuri monotone la papagalicirea replicilor, miscari sau mai bine zis lipsa lor in scenele ce implica contact uman obisnuit si nu contact de pe campul de lupta.
Scenele de pe campul de lupta insa au fost bine facute, dar prea joc video...putine fiind instantele cand ziceai ca wow, au adus ceva nou, nemaivazut. Nu prea ai ce sa vezi, pana la urma. E doar un film ridicol de patriotic, sa ne arate ce tari sunt americanii si armata lor, sa arate ca orice amenintare primeste in final gloante sau inchisoarea...nimic nu le sta in cale. Si ne arata asta nu prin numarul lor ci prin tacticile si strategia de razboi. Sunt o echipa de elita care sunt mai puternici cu cat fiecare e mai bine antrenat si cu cat echipa e mai inchegata.
Am avut impresia cateodata ca ma uit la o dramatizare de razboi de pe Discovery. Nu un film artistic. Mi s-a parut batos si lipsit de substanta. Cel mai mult mi-a placut faza din trailer cand un sniper i-a bagat una in bostan tipului rau si in loc sa cada in apa, sa faca un pleosc mare, a fost prins cu cativa cm inainte de mainile capabile ale unui mercenar american. Aia a fost o faza misto si s-a gasit si in trailer...in rest nu prea mai e nimic deosebit.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu