duminică, 6 mai 2012

The Avengers {2012}

Cum sa nu merg eu la cinema sa vad un astfel de film? Cum sa nu le dau si astora de la Paramount si Marvel cate putin din putinul meu? Nu se poate, a trebuit sa ma duc si a meritat fiecare banut.

Pana la urma nu e decat un film de vara foarte reusit, memorabil si foarte foarte distractiv. A placut si fetelor si baietilor...bine, baietilor mai mult din motive evidente. Efectele colosale, exploziile imense, personajele foarte misto si Scarlett Johansson. Cea din urma a adus multe dar s-a abtinut inteligent din a-si arata toate partile in cantitati ridicole, incredibile. A fost decenta si o femeie in general inteligenta care stia sa-si foloseasca arsenalul in folosul ei...mi-a placut in mod special scena cand l-a facut pe Loki, inchis in celula lui impenetrabila, sa isi dezvaluie planul. Filmul a fost construit de la bun inceput intr-un mod oarecum cunoscut si previzibil. De la bun inceput s-a dorit a fi previzibil pentru ca nu e genul de film care sa fie mindfuck ci doar fuckin' fun. Personajele au fost gasite, fiecare pe unde a fost, fiecare pe unde se ascundea, puse laolalta intr-o echipa formidabila si puse la munca.
A ajutat destul de mult faptul ca fiecare personaj a avut un film al lui...Iron Man chiar doua - de aceea e cel mai mare personaj din poster. Chiar si asa filmul a avut atat de multe detalii incat te entuziasmeaza sa vezi filmul de mai multe ori, eu sigur asta am sa fac. Prezentarea fiecarui personaj in acest film ar fi fost intr-adevar interesanta, pentru ca trebuia inchegata intr-un timp mult mai scurt, dar si inutila ca ar fi facut filmul mult mai lung si scopul lui ar fi fost trecut cu vederea. Astfel, Joss Whedon, s-a concentrat pe ce trebuie...pe interactiunea dintre personaje, pe masurarea puterilor fiecaruia (cam asta e prima jumatate din film...care super-erou se bate mai tare cu altul desi sunt toti in aceeasi tabara) si pe lupta din final. Nu a fost nimic psihologic, nu a fost nimic profund ci doar multa-multa distractie. Cinemaul din ziua de azi, cel comercial, ajunge la niste limite incredibile cand vine vorba de a-si satisface publicul. Acum ca acesta are la indemana internetul si jocurile video cu grafica avansata, cinemaul trebuie sa tina pasul cu nevoile si cerintele unui public din ce in ce mai critic. Nu mai poti sa spui prostii doar ca sa umpli scenariul, nu trebuie sa iei publicul de prost cand vine vorba de inginerie sau S.F., chiar e mai bine sa-l bagi in ceata la capitolul asta ca il face sa creada ca se uita la un film mai inteligent decat pare...astfel catiga iar casa de productie si cel care face filmul vazand ca si-au dat interesul.
In final nu are cum sa iasa decat un produs de calitate care e pe placul publicului si chiar cu mari sanse ca acesta sa se intoarca. De abia astept acum sa vina la cinema The Dark Knight Rises. Nu imi pasa daca nu e 3D, eu stiu doar ca o sa fie filmul verii. Acesta nu e filmul verii pentru ca desi respecta formula, The Dark Knight promite mai multe si mult mai bune si The Avengers nu are acel element al seriosului. Ar fi pacat sa fie o dezamagire.
Respectele mele pentru Joss Whedon ca a reusit sa faca un film care te tine interesat si care isi respecta publicul. Actorii si-au facut treaba exemplar si au dus personajul lor in fagasul dorit, fara exagerari in acting sau unul sa fie mai bun decat celalalt. Au ramas pe o linie de plutire peste medie si creca fiecare a avut cam acelasi timp pe ecran...daca ar fi sa aleg un personaj acela ar fi Iron Man dar Hulk-ul din final i-ar "SMASH" pe toti. A fost un deliciu de misto si un spectacol audio-vizual ce a fost devorat de ochii publicului.
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu