marți, 8 mai 2012

Bronson {2008}

Nasol sa te nasti cateodata in secolul gresit. Iata aici un caracter care desi a avut o copilarie normala, cu parinti normali si cu circumstante normale,
a ales calea violentei barbarice pentru ca...tineti-va de palarii...pentru ca ii placea.
Charles Bronson, nascut Michael Peterson, a fost un gladiator distrat de modern, transformat de aceasta intr-un personaj vedeta, teatral. A vrut sa devina star si visul sau s-a indeplinit, devenind cel mai cunoscut prizonier al Marii Britanii...34 de ani in inchisoare, 30 dintre care inchis singur in celula. Sentinta e inca in desfasurare...filmul asta fiind facut undeva prin 2007, dat publicului in 2008 iar adevaratul Bronson e inca inchis, avand 59 de ani. Filmul e pana la urma o caracterizare in profunzime a unui personaj care nu are loc in lumea asta pentru ca lumea asta nu il apreciaza pentru ce este in realitate...un luptator, un barbar ce se simte ca acasa pe un camp de lupta dar circumstantele nu ii dau posibilitatea sa se desfasoare cum vrea. Ii place sa provoace durere si sa primeasca durere, e omul perfect ca mercenar daca primea pregatirea necesara.
Insa cel mai sigur nu putea sa o duca pana la capat din cauza indisciplinei generale, nevoii absolute de haos si dezordine. Ceva atat de disciplinat si ordonat ca armata nu cred ca il ajuta prea mult. El vroia doar sa se bata dezbracat, uns cu grasime, cu gardienii din diferitele inchisori prin care a fost. Asta nu e un film de lepadat pentru ca Tom Hardy, cel care il joaca pe nebun, a facut o treaba excelenta...un tur de forta deosebit unde ne arata latura animalica a sa cat si a personajului...ca in fond, fiecare avem undeva in adancuri ceva atat de intunecat si de violent...face parte din natura noastra primara de alfa-vanator.
Filmul a fost regizat de Nicolas Winding Refn, regizorul capabil ce ne-a adus superbul Drive. Vedem aici un stil putin mai diferit, mai flamboiant in editare insa regasim muzica de calitate si actingul puternic. Ne arata ca are ce ii trebuie sa faca filme de calitate si vad ca o duce din ce in ce mai bine.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu