duminică, 21 octombrie 2012

The Amazing Spider-Man {2012}

Ei bine, ce sens a avut rebootul asta prematur? Adica, fratilor, au trecut 10 ani de atunci. Pe primul Spider-Man cred ca l-am vazut de vreo 20 de ori si nu va mint. Nu exista net pe atunci pentru mine si tin minte ca am asteptat sa apara pe cd vreo cateva zile. Inca mai am cd-ul ala dar e undeva unde prinde praf si nimeni nu-l baga in seama. Dar e acolo...asta nu o sa fie. Poate o sa fie pentru alt pusti care seamana cu mine dar e cu 10 ani mai tanar si are cu 10 ani mai putina minte.

Zic asta pentru ca pur si simplu nu se ridica la nivelul primului film. Nu pe orice super-erou poti sa-l intuneci cum vrei tu, cum e Batman. Ala e din cu totul alt univers al comic-book-urilor. Marvel a fost intotdeauna mai flamboiant si colorat, DC Comics a fost intotdeauna mai intunecat si mai serios. Doar pentru ca o trilogie a avut un asemenea succes nu inseamna ca poti sa faci asa cu toate. Uite "The Avengers" nu au facut greseala asta. Nu aduce nimic Spider-Man-ul asta fata de original. Da, cel din 2002 e originalul. Tobey Maguire e un Spider-Man mai bun, chiar daca plangea ciudat si schimonosit. Si asta de acum, jucat de Andrew Garfield e plangacios din cale afara dar Andrew are avantajul ca e un actor mai bun, overall. Cei doi nu prea se compara desi au fost alesi bine pentru rol.
Dar degeaba...primul Spider-Man a avut magie, ceva ce ii lipseste celui de acum. Primul a avut scene ce m-au dat pe spate, primul l-a avut pe Sam fuckin' Raimi, nu un regizor ce a mai facut inainte o poveste de dragoste (ce-i drept, destul de reusita)...primul l-a avut pe J.K. Simmons si pe Willem Dafoe si pe Kirsten Dunst...si al doilea o are pe Emma Stone si atat. Efectele speciale nu m-au dat pe spate si faptul ca panza de paianjeni iese din ceasuri, mecanisme facute de eroul nostru si nu din mana lui cum mi se pare normal atunci cand te musca un paianjan radioactiv, mi se pare un minus considerabil...chiar daca asa e in banda desenata originala. Mi se pare din start o idee idioata si in plus.
Asadar asta nu ramane decat un film de vara dragut, patriotic spre final, cu nimic special.
6.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu