joi, 18 octombrie 2012

To Rome with Love {2012}

Stiti cum toti credem ca avem voce cand cantam sub dus, in baie...si stiti cum totul se naruie cand iesim de acolo. Zgomotul apei care cade in jurul nostru, pe langa urechi, acustica baii, ajuta la iluzia ca vocea noastra e mai buna decat pare...Woody Allen a zis sa duca totul mai departe, exagerand povestea pana s-a produs o reproducere a unei opere in totalitate.

Asta e una din povestile filmului. Acesta are trei povesti separate care nu se intersecteaza in nici un fel...povestea de mai sus unde joaca si Woody Allen, mai batran dar la fel de energetic si hazliu in stilul sau sarcastic, povestea unde Roberto Benigni e doar un om absolut banal dar se trezeste intr-o dimineata cu paparazzi pe capul lui, fara vreun motiv - recunoastem astfel de povesti si la noi in tara cu asa zisii faimosi ca sunt faimosi. Iar ultima poveste e cea a tanarului care se indragosteste de prietena iubitei lui fara motiv, ci doar pentru ca e in Roma. Aaa...si ar mai fi si povestea nr. 4, cea cu cuplul italian care vine din provincie si ajung intr-o incurcatura fenomenala cauzata de un sir de evenimente incredibile in viata reala.
Fiecare are momentele ei, sunt multe parti amuzante, bine scrise...insa filmul e unul exagerat si cred ca pana la urma asta s-a si vrut. Woody Allen are stilul asta in ultimii ani...face un film bun si apoi 1-2 mai proaste. Nu neaparat mai proaste dar mai jucause, mai neserioase, mai ca sa treaca timpul pentru el si pentru spectatori. Pana la urma cred ca multe din ele le face sa arate orasele in care le filmeaza...Londra (Match Point, Scoop, Cassandra's Dream), Paris (Midnight in Paris), Rome (ei bine...asta), Barcelona (Vicky Cristina Barcelona)...si altele. Pai cum, Roma sa nu aiba un film facut de Woody Allen?
Sunt numeroase referiri la filmele lui Fellini, cum ar fi scenele de film in film...cu intreaga productie si echipament asezata pe strada, gata sa filmeze, sau chiar intregul absurd al situatiei, ca si cum nu stiai daca e vis sau realitate. E un film dragut ce merita vazut...
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu