miercuri, 15 mai 2013

A Good Day to Die Hard {2013}

O mare bataie de joc. Nu inteleg ce rost a avut si de fiecare data cand zic asta imi aduc aminte de slabiciunea celor din Hollywood, banul. Mother-effers. Bai, si "Live Free or Die Hard" a fost comercial rau de tot, dar tot a fost mai gandit (atat cat pot spune asta despre filme de actiune exagerate) si cu un grad de entertainment mai mare.

Bruce Willis, sau personajul McClane de aici, a fost de o penibilitate rara cand incerca sa borască doua tampenii dulci catre fiul sau pe care nu l-a mai vazut de nu mai stim cand. Si asta ne aduce la fiul sau, jucat de Jai Courtney (the next action star - a fost si in Jack Reacher), care a fost adevaratul motiv pentru care s-a facut filmul asta. La fel ca in dezamagirea "Indiana Jones and the Crystal Skull", introducem mai nou un fiu al iubitului erou pentru ca, poate-poate, o sa facem filme cu el in locul actorului acum batran si inutil. Idioti. E plin hollywoodul de idioti...si mai au si bani si ii arunca pe fereastra.
Poate nu ma deranja atat de tare filmul asta si il gustam ca pe un film de actiune exagerat daca nu erau atat de proaste replicile, daca McClane nu se transforma intr-o curva mamoasa care se scremea sa renasca o relatie tata-fiu pe care am vazut-o inutila. De ce nu te-ai dus acolo pur si simplu sa-l ajuti pe fiul tau? De ce trebuie sa ma freci la icre cu "vai, uite cum ma chinui sa iti spun ca te iubesc..." bullshit. Ma rog, nu vad ce rol a avut pentru ca nu a functionat.
Actiunea a fost exagerata si interesanta de putine ori. S-a vazut faptul ca nu s-au bagat la fel de multi bani si la fel de mult interes. Nu isi avea loc sequalul asta si a iesit o mare porcarie. Atat doar, daca nu vezi chestiile pe care le-am vazut eu si m-au enervat, e un film de actiune exact cum te astepti sa fie - exagerat, oarecum entertaining dar in final dezamagitor. Prosti au fost cei care s-au dus la cinema sa-l vada.
5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu