joi, 9 mai 2013

Lo imposible {2012}

E o realizare de luat in considerare. Nu multe filme mi-au descris o calamitate naturala si ce se intampla cu oamenii, atat de bine cum a facut-o aceasta. Chiar si asa, pe langa realizarile tehnologice excelente din film, pe langa actingul foarte bun, nu e in final decat un tear jerker imens...si m-a pacalit de cateva ori.

Nu zic ca e un lucru rau pentru ca nu numai pe asta s-a focalizat, doar s-a stors fiecare astfel de moment pana cand devenea enervant, aproape. Cautarile au fost principalul punct de focalizare, cred eu, acestea au avut cel mai puternic impact si importanta cea mai mare. Acestea au aratat cu adevarat imposibilul din situatia prezentata cu atat de multa brutalitate si autenticitate (nu ca as fi trait-o), acestea au aratat prin ce au trecut oamenii si cum au ajuns sa iasa din situatie. Bine, cei din prim plan au avut norocul sa fie plini de bani si sa aiba o asigurare solida...in rest au fost oameni, la fel ca toti ceilalti.
Naomi Watts a fost singura nominalizata din acest film. Asteptam o nominalizare si pentru efecte dar au fost prea asemanatoare cu cele din filmul Hereafter, film care incepe tot cu un tsunami. Naomi a jucat destul de bine, singurul ei dezavantaj este ca a aparut in prea putine scene din multe din acestea, spre final, sunt cu ea boland intr-un pat. Nu foarte interesant pentru academie. Plus ca Jennifer a avut un rol mult mai complex, prin complexitatea personajului ei.
Titlul filmul este acesta, nu The Impossible, pentru ca e un film, practic, spaniol iar familia dupa care e bazat filmul este din Spania. Filmul e unul destul de epic pentru ce subiect are si destul de sfasietor in unele momente. Scena cu tsunami-ul a fost o combinatie perfecta intre efecte speciale si sonore de mare arta. De vazut chiar si pentru asta.
8.1/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu