luni, 29 aprilie 2013

The Last Stand {2013}

Bai, il mai stiti pe Schwarzenegger? E batran acum, extraordinar de batran. Au trecut 10 ani de la ultimul sau film in care juca un personaj specific Arnold...in Terminator 3. 10 ani in care a fost guvernator al Californiei (bine, aproape 10 ani...din 2003 pana in 2011) si bineinteles, cum a terminat, cum s-a intors la vechea lui meserie.

Acum imi dau seama ca Arnold a jucat-o bine toti anii astia. A fost genul de actor care nu a avut roluri fizice solicitante cum e nevoit Statham sa le faca sau Jackie Chan. Nu, el trebuie doar sa arate muschiulos, fioros si cu pistoale in mana. Chestia asta il ajuta sa fie oarecum relevant si cand e batran si din punct de vedere fizic nu mai e cum a fost. Asadar, rolul asta de serif batran, un veteran folosit si spre finalul puterilor, ii vine ca o manusa. Bine ca nu a mentionat ca e batran decat o data, cand a intrat pe usa restaurantului...daca il auzeam mai des devenea enervant. Asadar, a revenit Schwarzzie si e ok.
Filmul a fost distractiv si si-a atins scopul. A fost exagerat, ciudat si fara nevoia de a se lua in serios. A fost regizat de unul din regizorii mei preferati sud-coreeni, Kim Jee-woon, care a mai regizat si I Saw the Devil (un thriller excelent), The Good, The Bad and the Weird (un neo-western excelent, cu care filmul acesta se aseamana pe alocuri - personajul lui Knoxville fiind Weird-ul, de exemplu, insa un weird nici pe departe la fel de reusit), A Bittersweet Life si A Tale of Two Sisters (un horror de mare clasa)...toate filme foarte bune.
Putea sa fie si asta insa faptul ca e un regizor nou in Hollywood, desi la tine acasa esti respectat si faci filme excelente, nu inseamna decat ca trebuie sa o iei de la zero cu producatori caposi, cu scenarii subtiri si cel mult distractive, cu opinii care iti sunt daramate rapid doar pentru a face dupa voia celor care iti dau banii pentru acest film.
Am gasit totusi stilul lui Kim dar ma gandesc ca pentru asta a fost angajat. E ok acest aer curat in Hollywood, sper sa fie prolific si sa schimbe cum se joaca jocul. Vom vedea. Filmul de acum merita vazut pentru Arnold si pentru actiune. Nu va asteptati, insa, la ceva nemaipomenit si nu va asteptati la ceva ce are intotdeauna legatura cu logica pentru ca nu o sa gasiti. Sunt multe bube inca din start.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu