sâmbătă, 6 aprilie 2013

Gangster Squad {2013}

O mediocritate, fara dubiu, dar depinde foarte mult cum il iei din start la digerat. Daca il iei in serios de la un capat la altul, filmul e o porcarie. Daca nu il iei in serios si il vezi ca pe un film caricatural, cu personaje exagerate nu numai la personalitate cat si fizic...

Astfel iti dai seama ca personajul lui Sean Penn, care e puternic acoperit de silicon, este personajul pe care trebuie sa-l urasti. La fel si pe cel fara un ochi din echipa lui, la fel si mana lui dreapta, tipul cu mutra masiva. La polul opus sunt oamenii cu ten mai neted, oameni care zambesc mai mult si care sunt mai colorati in personalitate. Oameni ai justitiei care pe timp de noapte sunt justitiari fara insigne insa cu un scop si multe arme. E nobil scopul lor dar as fi vrut sa stiu scopul acestui film. Daca exista pentru ca e comercial, atunci isi atinge tinta dar din cauza asta formula filmului e previzibila pana la cele mai mici intorsaturi de situatie.
Mafia in L.A. creste asa ca un comisar de politie vrea sa faca ceva deosebit. Formeaza aceasta echipa de politisti care nu lucreaza ca politisti si astfel sub jurisdictie, condusa de O'Mara, personaj jucat de Josh Brolin, si sunt o gasca foarte deosebita, care mai de care, unici. La inceput le merge bine, mafiotul se supara...dupa un timp mafiotul ii prinde cu greseala si cei buni sunt loviti puternic...atat in numere cat si in sentimente. Razbunarea concluzioneaza filmul ca doar asa se face...sincer si eu cred ca ma gandeam la o poveste mai rasarita.
Chiar a fost luata dupa o carte? Mi-a adus aminte de un alt film...nu din aceeasi perioada dar tot cu gangsteri...Bugsy Malone si bineinteles de Dick Tracy. Nu s-a vrut luat in serios filmul de azi, nici eu nu pot sa-l judec serios. A fost la fazele de actiune destul de spectaculos si surprinzator de creativ dar ma tem ca am sa uit filmul destul de repede...pacat de actori ca au fost unu si unu: Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling, Giovanni Ribisi, Nick Nolte si Emma Stone...nume suficient de cunoscute incat sa aduca populatie insa nu cred ca destula...nu m-am uitat la numere dar nici nu ma intereseaza. De vazut o data pentru ei si atat.
6.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu