miercuri, 24 aprilie 2013

One, Two, Three {1961}

Iata-ti definita unui film comercial de succes din America anilor '60. Lumea crede ca nu exista asa ceva, ca numai azi se fac asemenea filme...ca era inadmisibil in trecut sa fie facute filme de genul asta in Hollywood....please!

James Cagney a fost de cele mai multe ori un actor comercial, un actor la care a contat cat de socant si interesant era rolul lui, nu cat de bine l-a jucat. Aici a fost la fel numai ca intr-o varianta mai soft...la fel ca bautura ce tot era prezentata in film. Reclama la Coca-Cola, Pan Am si Pepsi, toate in aceeasi poza de mai sus (Coca-Cola e prezenta prin insusi personajul). Putin conteaza ce fel de poveste a fost in filmul asta, ce a contat a fost repeziciunea la care a fost spusa, coordonarea comica si personajele. Nu pot sa recunosc acum ca am ras in hohote ca am fost singur la vizionare, dar sunt sigur ca intr-un grup mai numeros e alta atmosfera.
A fost placut filmul, din pacate l-am vazut in vreo 3 reprize datorita timpului si asta i-a cam taiat din elan si viteza...asta pe la inceput. Oricum, la inceput nu avea cine stie ce viteza...la final insa, tineti-va bine! A fost o cursa nebuna, nebuna de tot. Pana la urma, asa cum te astepti intr-un film de genul asta, asa comercial cum este. Totul s-a terminat cu bine si ginerele comunist s-a transformat instant, ca prin minune, o data ce si-a tras pantalonii, intr-un capitalist excelent.
La final, ca sa nu se ofere o viziune unilaterala fata de Coca-Cola au bagat putin si sticla de Pepsi. Au mentionat-o si pe la mijlocul filmului pentru acelasi efect. Mi-au placut personajele, toate, insa Cagney este cel care iese in evidenta. Nu ma asteptam de la el sa aiba o sincronizare comica atat de buna...oricum a semanat putin cu cea a celor 3 Stoogies insa cu mult mai mult dialog. Billie Wilder a fost regizor si stii ca el nu te poate dezamagi niciodata...decat spre finalul carierei.
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu