vineri, 19 aprilie 2013

Jack Reacher {2012}

Prevad in viitorul lui Tom Cruise cateva sequaluri cu acest tip de personaj...poate data viitoare facut mai inteligent. E genul de personaj recurent, e pe placul publicului general ca e plin de actiune si extrem de american dar daca se chinuiau mai mult il faceau si mai inteligent...

De exemplu, aici puteau sa modifice din start datele. Nu imi aratau fata criminalului si realizam noi cine e atunci cand il prindeau...pentru noi cazul era inchis dar intriga era insasi chemarea lui Jack Reacher. Apoi celalalt tip era doar un tip rau care il cauta pe Reacher pentru ca se afunda prea mult in caz si poate-poate descoperea ceva. Bineinteles, asta era suspect si astfel Jack investiga si mai mult. Asta m-a deranjat in mare, cum a fost spusa povestea - a fost un detaliu minor dar care a schimbat tot filmul si cum s-a desfasurat mai departe, sau poate a fost doar o eroare de editare, cine stie. Totusi, nu e un film caruia vrei sa ii cauti cea mai mica buba pentru ca nu merita, e un film imperfect facut sa fie vazut o data, la cinema, pentru ca il are pe Tom Cruise in rolul principal.
Cum era si de asteptat, felul cum a fost spusa povestea arata ca era intentionata prezentarea asta. Exagerat si inutil daca ma intrebi pe mine. Werner Herzog nu stiu ce a cautat pe aici, chiar nu stiu. Omul din umbra a fost rolul sau un om din umbra care arata infiorator si cam atat, pentru ca in nici un caz nu prezinta vreo amenintare serioasa. Charlie ce este personajul negativ adevarat si plot-twistul din final...ei doi sunt adevaratii "rai", Herzog a fost absolut degeaba pus in film, iar faptul ca era reprezentantul firmei germane nu m-a convins.
Asadar, actiune a fost ok, a mers...chiar si cursa claustrofobica de pe strazile orasului. N-are decat Cruise sa le scoata pe banda rulanta, o sa fie lume care sa mearga sa le vada...dar totusi sa caute data viitoare un scenarist mai calumea, nu strica.
6.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu