joi, 23 mai 2013

Oz the Great and Powerfull {2013}

Am inteles ce s-a vrut aici, pe langa toate motivele comerciale, de box-office. Avem cateva nume care atrag lumea spre cinema, cu siguranta...Mila Kunis ar fi prima, foarte focoasa in acest film, if you know what I mean, Michelle Williams, intotdeauna frumoasa, intotdeauna delicata, perfecta pentru rol. James Franco, desi la inceput nu mi se paruse o alegere prea grozava s-a dovedit a fi cea corecta.

Omul asta o latura foarte neserioasa, goofy, in rolurile pe care le alege. O latura pe care nu o poti lua in serios. In Spider-Man 3 nu m-a convins deloc ca fiind Goblin, deloc. In 127 Hours a fost exact despre ce vorbeam pana la momentul tragediei unde, treptat, s-a schimbat in personajul pe care il stim si acum, atat de memorabil a fost in acel film. Omu joaca bine dar nu mi-l imaginam ca Oz, m-am inselat. A fost goofy, egoist, prostesc si copilaresc cateodata...exact cum trebuia sa fie Oz si exact cum e James Franco.
Acum, ca semi-adult, nu am putut sa iau filmul in serios. Stiam cum se termina datorita educatiei date de Hollywood de-a lungul timpului dar si fiindca vazusem originalul, iar acesta clar intentiona sa fie un prequal, nu vreun prequal la prequal sau altceva. Nu cred ca o sa mai vad vreo continuare la filmul asta prea curand...oricum ar fi fara sens, decat daca se introduce un nou personaj cam ca Dorothy dar care nu face nimic sa modifice universul - practic un film inutil. Filmul nu e menit sa fie luat in serios, e exagerat, e jucat simplist si se concentreaza pe sentimentele de baza, nimic complex. E facut pentru copii si atat, nimic mai mult. Si pentru ei merge perfect, e colorat, e viu, si bonus, e mai bun decat Alice in Wonderland-ul lui Tim Burton.
S-a vazut mana lui Sam Raimi in multe locuri. De la scenele mai scary pana la scenele de actiune, pe care le-a maiestrit calumea in trilogia Spider-Man care ii poarta semnatura. Eu, ce nu am inteles, e de ce a vrut el sa faca un astfel de film cand putea foarte bine (si sanatos) sa se intoarca la prima iubire, filmele horror. Sunt sigur ca sunt scenarii calumea, ascunse undeva prin L.A.-ul ala afurisit.
As fi vrut sa vad mai mult din maimuta. Pana pe la jumatate ziceam ca personajele animate erau mai bine jucate si mai credibile decat cele reale. Finley-ul lui Zach Braff - care apropo face un kickstarter pentru noul sau film "Wish I Was Here", nu strica sa luati parte la asa ceva. Garden State-ul lui a fost un film foarte bun. - De la jumatate incolo au aparut din ce in ce mai rar, pacat, dar ce sa-i faci?
Eu recomand filmul asta pentru ca are muzica foarte buna, efecte pe masura si o poveste care nu te face tocmai sa iti schimonoseasca fata. Aa, si are si putin suflet...a avut cateva momente care aratau asta.
7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu