duminică, 30 noiembrie 2008

Who Framed Roger Rabbit {1988}

Trei premii Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale, cea mai buna editare a efectelor sonore si cea mai buna editare. Plus un Special Achievement pentru cea mai buna regie a animatiei si creare a personajelor animate. Premiile pe care nu le-a castigat au fost pentru scenografie, imagine si sunet. O realizare din partea lui Zemeckis. Un viziuala cel putin...una din multe.
In rest, nu prea ai de ce sa lauzi filmul asta...povestea e simpla si se bazeaza exclusiv pe aparitia personajelor animate...fara acestea filmul ar fi fad, incolor si mult mai plictisitor.
Actorii joaca decent, nici nu prea ai de unde sa alegi avand in vedere multitudinea de voci colorate ce dau viata desenului animat...singurul din actorii reali ce merita mentionat e chiar personajul principal Valiant (curajos), un detectiv particular ce primeste o sarcina, care bineinteles, o duce pana la capat, ca in orice film cu detectiv...dar si prestatia lui Christopher Lloyd, judecatorul Doom din partea caruia avem o surpriza. E un fel de film-noir, dar fara intelesul din noir, din cauza ca e prea multa culoare pe ecran si atmosfera sumbra si serioasa din originalele filme-noir dispare. Dar sarcina detectivului este luata in serios de catre acesta ca totusi filmul in sine sa fie luat in serios asa cum merita.
E misto, e distractiv, e amuzant (cu toate ca nu am prea ras "haha" ci mai mult prin zambete de buna dispozitie) si e de vazut.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu