luni, 12 septembrie 2011

Attack the Block {2011}

Cu toate caracterisiticile lui de film cult, de film pentru oameni ce l-ar urmari in grup si apoi l-ar copia, cum au fost multe inaintea lui (Matrix, Star Wars, Terminator) dar cum nu o sa ajunga niciodata...filmul are multe lipsuri si unul din ele e chiar scenariul, cea mai importanta prima etapa. Desi ideea e buna pentru un film, desi nici aia originala, executia compenseaza putin. E destul de distractiva regia, jucausa atat prin cum conduce actorii cat si cu spectatorul prin fazele scary cand monstrul apare din senin.
Asa, m-am legat de scenariu. Lacunele lui sunt si vin din partea replicilor de doi bani care sunt indispensabile intr-un film de categoria B cum e asta...dar care are un buget respectabil si iese si mai multe in evidenta cand e facut de englezi si nu de americani. Apoi tot eroismul asta adolescentin e nefondat si exagerat mai ales cand vine parte unor baietasi de cartier care la inceputul filmului jefuiesc o asistenta care s-a dovedit a fi o vecina de-a lor. Nu stiu, unele chestii nu s-au legat asa de frumos pe cat as fi vrut. E un film dragut, dar te enerveaza prea mult cand auzi o replica slaba sau una care nu are ce cauta pe acolo...care ar fi putut lipsi.
Apoi actingul. Nu. Slab cam all-over, cu mici exceptii la unii si unele scene. Ma asteptam la altceva de la filmul asta, ma asteptam la mai multa comedie, desi s-a incercat.
6/10

Un comentariu:

  1. Eu am fost un pic surprins placut pentru ca a recreat o atmosfera specifica filmelor cu extraterestrii de prin anii 80. Satul , orasul mic este inlocuit de un bloc mare, iar creaturile mi-au adus aminte de Critters si Gremlins. Actingul e slab, filmul nu e original, dar e placut de vizionat :)

    RăspundețiȘtergere