luni, 27 februarie 2012

Barney's Version {2010}

Paul Giamatti are stilul asta sa iti arate ca e stapan pe orice rol pe care il face...
Arata asta si aici insa filmul nu reuseste sa livreze ceea ce trebuie, in dozele care trebuie din cauza ca nu ne legam emotional de personaje. Chiar si de personajul principal. In final, cand "in sfarsit" facem asta din cauza bolii sale e deja prea tarziu sa recunoastem ca a avut o viata interesanta. Si de fapt, nici nu a fost una asa interesanta...a avut fragmente, ca orice viata a oricarui schmuck, cand ceva devenea interesant. Cum a fost prima lui sotie, cea care s-a sinucis din cauza lui...ca a doua lui sotie, cea care l-a inselat cu cel mai bun prieten si apoi se spune ca l-ar fi ucis din gelozie...si cea de-a treia sotie care ajunge sa o iubeasca pana la intalnirea cu neamtul ala afurisit...trist, da...dar nu suficient incat sa ne faca empatici.
Filmul are neajunsuri si la scenariu pentru ca desi e plin de cuvinte dulci, vorbe pline de intelepciune, nu ne ofera si iluzia ca toate astea s-ar fi intamplat la un moment dat ci toate sunt puse in asa fel incat sa faca un film care se vrea nominalizat la multe si cu pretentii de "cel mai bun film". Din pacate nu e nici singurul si nici cel mai interesant film despre toata viata unui tip. Ca de obicei nu imi vine nimic in minte, from the top of my head...aiurea.
Tocmai din cauza ca nu am reusit sa ne legam emotional de personajul principal nici Giamatti nu da impresia ca joaca intr-un rol in care merita nominalizat la premiul pentru care a jucat si pentru care a fost facut tot filmul asta. Sunt sigur ca producatorii nu se asteptau sa primeasca o nominalizare doar pentru "cel mai bun machiaj" si nici pe ala sa-l castige. Asadar, "versiunea lui Barney" ramane un film decent, fara surprize, curat, jucat bine de actori dar cu neajunsuri.
7/10

Un comentariu:

  1. Un film foarte bine regizat, cu scenariul facut minunat dupa o carte extrem de complexa, a unui scriitor de geniu, care s-a inspirat din propria sa viata - Modecai Richler.

    RăspundețiȘtergere