sâmbătă, 18 februarie 2012

Hugo {2011}

Iubesc filmele...sunt hobby-ul meu si o sa fie intotdeauna. Iar filmul asta mi-a readus aminte de asta.
Da, triseaza la greu filmul asta pentru ca e facut atat de bine si vorbeste despre subiectul preferat al criticilor dar si al oamenilor din Academia de Film care voteaza pentru cel mai bun film...triseaza pentru ca desi e superb din orice punct de vedere apeleaza prea mult la latura nostalgica a spectatorului pentru a-l aduce de partea sa. Martin Scorsese stie asta si a facut asta...The Artist face acelasi lucru deci din punctul meu de vedere sunt la egalitate cele doua filme si mi-e oarecum indiferent care din cele doua castiga atata timp cat e din cele doua...
M-au mai dezamagit Oscarurile in trecut si s-ar putea sa se prinda de santajul emotional oferit de ele dar sunt, din lista aia, intr-adevar cele mai bune si cel mai bine facute din anul 2011. Hugo e in schimb un pic prea copilaresc si scenariul s-a vazut ca e destinat mai mult copiilor dar si a adultilor care vor sa-si aduca aminte de copilarie...drept, e pentru toata familia, simplu. Are 11 nominalizari la Oscar si merita sa castige la mai toate pentru ca e facut cu o migaleala deosebita...de la imagine la costume...de la sunet la efecte speciale. Oriunde te uitai si orice auzeai se vedea si se auzea perfect. Am sa ma duc sa-l vad la cinema cand o sa-i vina randul...ca pe aici inca nu a aparut, din pacate.
Povestea se invarte in jurul acestui baiat, Hugo, care acum locuieste in gara si are grija de ceasurile de acolo si de robotul sau, Automatonul gasit de tatal sau. Aventura lui duce in multe locatii si oamenii pe care ii cunoaste si ii cunoastem pe drum sunt multi si interesanti. Din pacate e un feel good movie cu parti triste. E din pacate pentru ca asta imi arata din nou ca e un film pentru publicul sub 13 ani. Personajul negativ, jucat foarte bine de Sacha Baron Cohen, e unul din cele mai placubile personaje din film din cauza infermitatii lui dar si a stilului general. Nu poti sa il urasti. Toti au jucat bine si printre nume intra Ben Kingsley (ca regizorul francez Georges Melies, Asa Butterfield (ca Hugo), Chloe Grace Moretz (ca prietena lui Hugo si nepoata lui Melies), Christopher Lee, Jude Law, Emily Mortemer ca personaje episodice...
Nu stiu ce au avut mai marii anul asta ca fiecare a scos cate un film pentru pusti...Spielberg cu Tintin si Scorsese cu filmul asta foarte bun. Cum am zis, singura parte negativa e ca se foloseste de un santaj emotional si ca e prea copilaresc...in rest e facut la mare arta. Cu toate astea, pariez pe The Artist.
9.2/10

2 comentarii:

  1. nu avea cum sa NU fie copilaresc because of this :D http://www.theinventionofhugocabret.com/index.htm
    si am auzit ca nu o sa ajunga la noi in cinema :( naiba stie de ce nu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, inteleg asta si stiam asta de inainte...
    Dar intelegi ce vreau sa zic...putea sa fie mai putin naiv de atat...dar da, probabil atunci nu ar mai fi fost un film pentru copii.

    RăspundețiȘtergere