vineri, 17 februarie 2012

The Iron Lady {2011}

My goodness, ce haos. Meryl Streep intr-un rol unde Meryl Streep e personajul principal...detaliez mai jos.

Chiar nu vroiam sa vad un colaj cu faze din viata fostului prim-ministru al Marii Britanii, doamna Margaret Thatcher. Era aproape cartoonish intreaga adunare de imagini aproape fara legatura intre ele. O dezordine totala in gandurile scenaristului care a incercat sa faca un amestec ordonat (in capul lui) dintre prezent si trecut, sa nu cumva sa-l faca prea plictisitor. Ei bine aceasta, Abi Morgan, impreuna cu regizoarea Phyllida Lloyd (mda, a regizat Mamma Mia!) au facut un talmes-balmes de zile mari...e de zile mari pentru ca joaca Meryl Streep, nu de alta.
De ce nu mi-au aratat cum a ajuns Thatcher asa de puternica...pentru ca fazele alea din adolescenta ei sunt pentru copii mici. Vroiam sa vad punct cu punct o evolutie naturala a unei personalitati puternice si de "fier" cum a fost Thatcher. Si in ziua de azi aud ocazional numele ei in surse diferite...bine, rar...dar il aud. Prima femeie prim-ministru, cel mai lung mandat...de ce nu s-a luat in serios subiectul asta? Regizoarea chiar l-a tratat ca un muzical fara muzica si dans. L-a tratat colorat, ca pe un exercitiu de editare unde oscileaza intre haos si calm fara sa aiba vreun sens. Si de ce m-a interesat pe mine sa o vad pe Thatcher senila si batrana? De ce nu mi-au aratat decaderea ei de la cea mai iubita, la imediat inlocuita? O singura scena unde arata un exces de zel si importanta nu e suficient...Vroiam sa vad femeia prim-ministru...nu femeia sotia de acasa care la batranete are halucinatii cu sotul ei, astea sunt chestii personale care nu ma intereseaza.
De asta zic ca e un film unde joaca Meryl...pentru ca nu am vazut-o pe Thatcher cat trebuia. Mna, eu nu stiu ce o sa fie la Oscaruri...pe de o parte nu vreau sa castige doamna Streep cu rolul asta, pe de cealalta, nu prea vad cine ar avea sanse asa mari. Inca nu le-am vazut pe toate insa urmeaza...
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu